Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Απ' την μύγα ξύγκι (κυριολεκτικά)..

     Μεγάλη ενδοκυβερνητική κρίση αναμένεται να ξεσπάσει μετά την διαρροή της είδησης πως έρχεται φόρος και στα λιπαρά των τροφίμων!
      Με πρόσχημα την υγεία μας (όπως ισχυρίζεται το περιβάλλον του αντιπροέδρου), η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση αύξηση της φορολογίας 8% - 10% σε όλα τα προϊόντα με υψηλά λιπαρά.

     Εκτιμάται πως θα θιγούν άμεσα οι πίτσες, οι σοκολάτες, το βρώμικο, τα πιτόγυρα, οι κρέπες και το τζατζίκι!

     Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ μόλις άκουσε την απαίτηση της τρόϊκας αναφώνησε  ''Φτάνει πιά! Πρέπει επιτέλους να πούμε κι ένα ''όχι'' στους δανειστές!''. Ακόμη δήλωσε στους στενούς του συνεργάτες ότι θεωρεί πως το μέτρο αποτελεί ''δάκτυλον'' του ''πρωθυπουργού'' προκειμένου να τον αναγκάσει να αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση και να πέσει επάνω του όλο το βάρος της καταστροφής της χώρας, που θα προέλθει από την πτώση της κυβέρνησης Ψευταρά!
     Επίσης ο Θόδωρος (ένας είναι ο Θόδωρος) απείλησε ότι ο φόρος αυτός αποτελεί casus belli, κι ότι θα αναγκαστεί να μεταναστεύσει πολύ πριν γίνει κυβέρνηση η Αριστερά!

     Αντίθετα ικανοποιημένος δήλωσε ο Μπουμπούκος, ελπίζοντας σε λιγότερα καρδιοαγγειακά προβλήματα του πληθυσμού, που θα τον βγάλουν λάδι από την καταστροφή του συστήματος Υγείας που ήδη εκτελεί κατά παραγγελία των δανειστών. ( το πρόβλημα των λιμοκτονούντων, με ή χωρίς ''φόρο λιπαρών'', ελλήνων που έτσι κι αλλοιώς θα γονατίσει το ήδη νεκρό σύστημα Υγείας, δεν περνάει καν απ' το μυαλό του υπουργού Μπουμπούκου! Τί εννοείτε ποιό μυαλό;)

     Στο υπουργείο Οικονομικών μετά το πάρτυ που έκαναν ακούγοντας την απαίτηση της τρόϊκας, σκέπτονται για να δείξουν ότι αυτοί είναι μνημονιακότεροι των τροϊκανών,
     ..να επεκτείνουν το μέτρο επιβάλλοντας ζύγισμα όλων των φορολογούμενων!
     Σε όσους βρεθούν υπέρβαροι, και αναλόγως του πόσο τοις εκατό θα υπερβαίνουν το μέσο βάρος, θα επιβάλλονται έξτρα φόροι, πρόστιμα, ποινές και δήμευση της περιουσίας.
     Ήδη προκυρήχθηκε σχετικός διαγωνισμός (με την σχετική μίζα) για προμήθεια ηλεκτρονικών ζυγαριών (τύπου Siemens), που θα διατεθούν σε όλες τις Δ.Ο.Υ. καθώς και στα περιπολικά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (από το πάχος)!

     Ο ''πρωθυπουργός'' δήλωσε ικανοποιημένος,
     .. διότι η χώρα προχωρεί ακάθεκτη στον δρόμο του success story..
     ..και της γελοιότητας!..

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου