Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

''Πρωθυπουργός'' μαινόμενος *

     * Παράφραση του τίτλου της λιγότερο γνωστής από τις τραγωδίες του Ευριπίδη, ''Ηρακλής Μαινόμενος''.

     Ούτε καν η δικαιολογία ότι απευθύνοταν σε ένα στενά κομματικό ακροατήριο, και μάλιστα φύσει δυναμικό, όπως οφείλει να είναι η νεολαία, αυτό της ΟΝΝΕΔ, δικαιολογεί την απαράδεκτη και εξωπραγματική εμφάνιση και ομιλία του πρωθυπουργεύοντος ''πρωθυπουργού''.

     Θα πείτε: σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου, και θα 'χετε δίκιο.
     Εδώ έχει χαθεί η επαφή με την πραγματικότητα, η ομιλία μας μάρανε!
     Εδώ βγαίνουν να υπερασπιστούν την ''νομιμότητα'' ενός νόμου μηδέποτε ψηφισθέντος από την Νομοθετική εξουσία, δηλαδή την Βουλή, και υπάρχει μόνο και μόνο χάρη στην υπογραφή ενός εγκάθετου διορισμένου υπουργού οικονομικών, και της προσωπικής βούλησης ενός ντεμέκ δικτατορίσκου.

     Η Εκτελεστική εξουσία κερνάει και η ίδια πίνει.
     Ονομάζουν ''νόμο'' ό,τι διαστροφική ιδέα περάσει από το μυαλό τους, κι έχουν απαίτηση να γίνει σεβαστός από το κοινωνικό σύνολο σαν πραγματικός νόμος.
     Αλλά ένας νόμος για να γίνει κοινωνική συνείδηση πρέπει να εξυπηρετεί και κάποια κοινωνική αναγκαιότητα.  Όπως, λόγου χάρη, ο νόμος που απαγορεύει την βιαιοπραγία, ή αυτός που απαγορεύει να περάσεις με κόκκινο φανάρι. Ή ο άλλος που απαγορεύει την απόκρυψη εσόδων.

     Δείτε τώρα ποιοί είναι αυτοί που εργολαβικά και ''κατά κόρον'' έχουν αναλάβει την υπεράσπιση όλων αυτών των μη-νόμων, για να καταδειχτεί καλύτερα και η ποιότητα της κυβέρνησης και της δημοκρατίας που βιώνουμε γενικότερα:
     Ένας πρώην δημοσιογράφος ''φασιστικού περιεχομένου''..
     Μία επίσης πρώην δημοσιογράφος, αλκοολική όπως λέγεται από αυτούς που γνωρίζουν..
     Ένας πρώην τσεκουροφόρος, ακροδεξιών κι αυτός αντιλήψεων..
     Μία επίσης(!!) πρώην δημοσιογράφος και μάλιστα αρχισυντάκτρια επί σειρά ετών της μεγαλύτερης παραταξιακής εφημερίδας της ΝΔ,  πρόσφατα απαιτούσα να ξε-ισχύσει διάταξη του προέδρου της Βουλής, γιατί δεν της άρεσε..
     Ένας μπουμπούκος τσιριχτός, αγνώστων λοιπών στοιχείων και προσόντων..
     Ο αντιπρόσωπος των ξένων και εγχωρίων τραπεζών-υπουργός οικονομικών..
     Και φυσικά..
     Το ''άνθος'' της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!

     Εάν ο πρόσφατος ''νόμος'' για το κλείσιμο της ΕΡΤ ισχύσει και εάν εξακολουθήσει η Εκτελεστική εξουσία να παίζει τον ρόλο και της Νομοθετικής, και μάλιστα χωρίς να υπάρχει έκτακτη ανάγκη, ή απρόβλεπτο γεγονός όπως το Σύνταγμα ορίζει, τότε η δημοκρατία στην χώρα θα έχει οριστικά εκπνεύσει, και θα έχει ενεργοποιηθεί το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.

     Ο λαός που είναι κυρίαρχος κατά το Σύνταγμα, πρέπει να καταστεί κυρίαρχος και στην πράξη, και να αποκρούσει αυτήν την έσχατη προσπάθεια ενός παρανοϊκά εγωκεντρικού ''πρωθυπουργού'' και των κολαούζων του για κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών.

     Το γκρέμισμα της ανθελληνικής και αντιδημοκρατικής αυτής κυβέρνησης είναι μονόδρομος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου