Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ο Εξωγήινος

     Συγγνώμη; Να ρωτήσω:
     Αυτός ο κύριος που έκανε χθες ένα διάγγελμα είναι από δώΕννοώ είναι από τούτον τον πλανήτη; Ή μήπως είναι εξωγήινος, ''ούφο'' που λέμε;
     Όχι, γιατί έλεγε κάτι πράγματα περίεργα περί ανάπτυξης, ανάκαμψης, ανακούφισης, τέτοια. Τίνος πλανήτη όμως
    Άσε που έμοιαζε κάπως με τον ''πρωθυπουργό'' μας! Έγερνε λίγο και τον ώμο. Ποιόν να φοβέριζε άραγε; Την διαπλανητική αρμάδα;  Πώς; Ο ίδιος ήταν; Ο πρωθυπουργός; Αδύνατον!
     Πώς μπορεί να ήταν ο πρωθυπουργός και να λέει τέτοια ακατανόητα πράγματα; 
     Εδώ δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
     Ή έχει αίσθηση της πραγματικότητας και ψεύδεται,  ή δεν έχει καμία σχέση με αυτήν οπότε είναι πράγματι ''ούφο''!
     Και στις δύο περιπτώσεις όμως δεν μπορεί να παριστάνει αυτό που θέλει να λέει ότι είναι: πρωθυπουργός!
     Δεν μπορεί να λέει φερ' ειπείν: '' η θέση της Ελλάδας θωρακίζεται, η χώρα σταθεροποιείται''. Βέβαια, σε σχέση με την τρικυμία που έχει ο ίδιος ''εν κρανίω'', όλο αυτό το μπάχαλο και η εξάρτηση απ' την τρόΙκα φαντάζει γι αυτόν σταθεροποίηση!
     ''Οι θυσίες πιάνουν τόπο, και η ψυχολογία έχει αρχίζει να αλλάζει''. Βεβαίως. Εκεί στα συσσίτια όλοι χορεύουν τσάμικο, κι επίσης όσοι πηδούν απ' τα μπαλκόνια αλαλάζουν από χαρά!
     ''Η φορολόγηση των ακινήτων, μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ θα είναι μειωμένη κατά 15%''. Μάλιστα. Ετοιμαζόμαστε ήδη όλοι για διακοπές στίς Μπαχάμες, και μ' ό,τι περισσέψει θα πάμε και στην Μύκονο!
     ''Θα ολοκληρωθεί η διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε όλοι οι πολίτες να επιβαρύνονται πιό δίκαια''.  Εννοείται!  Πρέπει να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και να πληρώνουν φόρο και τα παιδάκια των 18 χρονών, προκειμένου να ελαφρυνθούν από τα τεράστια βάρη που έχουν επωμισθεί οι ''εθνικοί εργολάβοι'', οι ''εθνικοί προμηθευτές'', οι εφοπλιστές, και οι ίδιοι οι βουλευτές!
     ''Στην θέση όσων απολυθούν απ' το δημόσιο θα προσληφθούν νέα παιδιά με κριτήρια αξιοκρατικά, και θα γίνει μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση ''. Δηλαδή: Φύγε συ, έλα σύ! Συγγνώμην και πάλι που ρωτάω: Αυτό το τελευταίο του τό 'πατε του Τόμσεν;
     Όσο για τα αξιοκρατικά κριτήρια μην κουράζεστε. Μπορείτε να ξεσηκώσετε εκείνα του μεγάλου Ανδρέα Τυχοδιώκτη, της δεκαετίας του '80!
     Και το κερασάκι στην τούρτα:
     ''Πολλές άλλες ευρωπαΙκές χώρες φοβούνται ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με δύσκολες καταστάσεις που η Ελλάδα ξεπέρασε''!!!   Τί πίνεις και δεν μας δίνεις. Έγραψες μεγάλε!
     Μετά απ' όλα αυτά, να σηκώσουν τα χέρια όσοι νομίζουν ακόμα ότι ο ''πρωθυπουργός'' δεν είναι εξωγήινος. Κανείς;  Περίεργο.
     Δηλαδή πιστεύετε όλοι ότι είναι ''ούφο''; Όχι;   Τότε τρελλός; Ούτε;   Τότε τί είναι;
     Ααααα, μάλιστα:  μαριονέτα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου