Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Δεν είναι Ένωση, είναι Απόβαση..

     Ας μη γελιόμαστε. Τα αρχικά Ε.Ε. δεν παραπέμπουν σε καμία ευρωπαϊκή ένωση, αλλά σε μία Επικερδή Επιχείρηση των πλούσιων χωρών του βορρά εναντίων των φτωχών χωρών του νότου.
     Ξεκίνησε κάποτε με σωστούς προσανατολισμούς και ιδέες ως ΕΟΚ και καταλήγει σήμερα σ' αυτό το εξαμβλωματικό μόρφωμα της υποδούλωσης του ευρωπαϊκού νότου. Σε μιά επικερδή ''μπίζνα''.
     Και μην πείτε ότι τα πράγματι μεγάλα κονδύλια που διατέθηκαν για τις υποδομές των χωρών του νότου δόθηκαν γιατί έπιασε ο πόνος τους πλούσιους του βορρά για τους φτωχούς του νότου. Όχι βέβαια.
     Φρόντισαν να αναπτύξουν τις υποδομές αυτές για να δημιουργήσουν καινούργιες ανάγκες κατανάλωσης, ώστε να εξάγουν και να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα δικά τους. Τί να τους κάνεις, ας πούμε, τους φοβερούς αυτοκινητόδρομους χωρίς τα ανάλογα αυτοκίνητα;  Και πώς να ζήσεις στα νέα προάστια αν δεν χτίσεις καινούργια σπίτια, εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες υποδομές και ανέσεις;
     Φρόντισαν μετά να χρηματοδοτήσουν τις ''νότιες'' τράπεζες με κεφάλαια είκοσι και τριάντα φορές πάνω απ' το ενεργητικό τους, για να δώσουν αυτές αλόγιστα δάνεια στους ιθαγενείς ώστε να υποθηκευτεί όλος αυτός ο ''πλούτος''. Ξέροντας ότι, όταν κάποια στιγμή κλείσουν τις στρόφιγγες, όλα θα ξαναγίνουν δικά τους.  Μαζί και οι υποδομές, τα κονδύλια για τις οποίες ήδη τα είχαν αποσβέσει μέσω των εξαγωγών τους.
     Σχεδιασμός μακιαβελικός.
     Έρχονται μάλιστα τώρα να κατηγορήσουν τους λαούς του νότου ως τεμπέληδες, ανεπρόκοπους, κλέφτες και ληστές!
     Ε, ναι λοιπόν! Για να γίνουμε στ' αλήθεια όλα τα παραπάνω, ας τους διαμηνύσουμε ότι δεν χρωστάμε τίποτα και ότι σταματάμε να πληρώνουμε!
     Αφήστε τους λαούς ήσυχους. Ο κάθε πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να μπορεί να κάνει μακροοικονομική ανάλυση, ώστε να μην πέσει στις παγίδες που του στήνουν. Γι αυτά, έχουν θεσπιστεί τα κράτη και οι κυβερνήσεις. Και οι κάθε λογής οικονομολόγοι σύμβουλοί τους.
     Αναζητήστε λοιπόν κύριοι του βορρά τις ευθύνες σ' αυτούς. Κατασχέστε τις καταθέσεις τους, δημεύστε τις περιουσίες τους, βάλτε τους φυλακή, κόψτε και το κεφάλι τους αν θέλετε!  Αλλά αφήστε τους λαούς ήσυχους.
     Όσο για τις περίφημες υποδομές που ''μας δημιουργήσατε'', ξέρετε πολύ καλά ότι στα τόσα που φτιάχτηκαν, κλέφτηκαν, ''φαγώθηκαν'' άλλα τόσα!
     Ή έπρεπε να είχαμε, εναλλακτικά λοιπόν, τις διπλάσιες υποδομές, ή θα έπρεπε να χρωστάμε τα μισά!
     Ψάξτε να βρείτε τα χρήματά σας εκεί που πράγματι είναι και ξεφορτωθείτε μας.
     Και πάρτε πίσω και την ''Ένωσή'' σας!
     Και ''αντέστε ενωθείτε'' μόνοι σας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου