Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μάνα μου Ελλάς..

     Στην φωτογραφία είναι μία απελπισμένη ελληνίδα, μία πολίτης της κυβέρνησης-καμόρα, που μέσα στην απελπισία της απειλεί (ποιούς άραγε;) να πέσει στο κενό.
     Εγώ όμως βλέπω προσωποποιημένη την ίδια την χώρα.
     Την χώρα της ''φαιδράς πορτοκαλέας'', του ήλιου, των χαμογελαστών ανθρώπων. Μέσα στην γκριζάδα και στην μοναξιά να προσπαθεί να κρατηθεί από τον ίδιο της τον εαυτό, να παλεύει μέσα της ανάμεσα σε μιά δύσκολη, αδιανόητη ''λύση'' και σε μιά αβάσταχτη, ακατόρθωτη επιβίωση.
     Επιβίωση αμφίβολη όταν το μόνο που αυξάνεται είναι οι φόροι, η ανεργία και η χυδαιότητα των πολιτικών, και μειώνονται συνεχώς οι μισθοί, η δημοκρατία και η τσίπα του ''πρωθυπουργού''.
     Επιβίωση ουτοπική όταν ο υπουργός οικονομικών, αυτό το αισχρό φερέφωνο των τραπεζών και των τοκογλύφων, βλέπει ως το τέλος αυτής της χρονιάς ανάπτυξη και πρωτογενή πλεονάσματα ! 
      Πρωτογενή πλεονάσματα από πού κύριε ''οικονομολόγε''; Παράγουμε τίποτα για να έχουμε πλεονάσματα; Θα ανοίξουν μήπως τα εργοστάσια, οι βιοτεχνίες, τα ναυπηγεία να παράξουν προϊόντα ώστε να έχουμε έσοδα; Ή η μείωση μισθών και η συγκέντρωση φόρων θα φέρει την ανάπτυξη και τα πρωτογενή πλεονάσματα; Τέτοια οικονομικά ξέρετε; Να τα χέσω τέτοια οικονομικά! Και ο Χότζας μείωσε τα έξοδά του και δημιούργησε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του μη δίνοντας στο γαϊδούρι του να φάει, κι αυτό ψόφησε. 
     Και ανάπτυξη πώς; Θα γίνουμε τάχα ανταγωνιστικοί μειώνοντας τους μισθούς στα διακόσια και τριακόσια ευρώ; Αν ήταν έτσι, η Βουλγαρία ας πούμε, θα ήταν η πιό ανθούσα οικονομία στην Ευρώπη. Αλλά δεν είναι. Εκτός αν εννοείτε ''ανάπτυξη'' τις λεγόμενες ιδιωτικοποιήσεις. Το ξεπούλημα με άλλα λόγια ''μπιρ παρά'', όποιου προσοδοφόρου φιλέτου του Δημοσίου υπάρχει ακόμα.
     Ή μήπως εννοείτε ως ανάπτυξη τις δύο, τρείς αποικιακού τύπου συμβάσεις που φιλοδοξείτε να κάνετε με πολυεθνικές εταιρείες, ώστε να παράγουν εδώ τα προϊόντα τους με μισθούς τρίτου και τέταρτου κόσμου; Πολύ ωραία! Αντί για ''made in Pakistan'' και ''made in China'' τα παραγόμενα θα γράφουν ''made in Greece''. Αυτό επιδιώκετε; Αυτές είναι οι φιλοδοξίες σας;
     Ε, λοιπόν εμάς δεν είναι!
     Και ούτε θα πέσει η Ελλάδα απ΄το μπαλκόνι. Δεν θα την αφήσουμε εμείς! Κι ούτε η γυναίκα της φωτογραφίας έπεσε.
     Εσάς θα πετάξουμε στο βάραθρο. Τους εξωνημένους ολετήρες αυτού του τόπου.
     Θα γίνετε το παράδειγμα προς αποφυγή όλων των επίδοξων πολιτικών-μαριονέτες του κόσμου.
     Άλλωστε αυτό είναι το μόνο που είσαστε ικανοί να προσφέρετε..
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου