Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Θέλει η Τρόϊκα να Κρυφτεί κι η Χαρά δεν την Αφήνει..

     Βέβαια, κανονικά, η παροιμία λέει ''θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει''. Αλλά το ίδιο είναι.
     Άρχισαν να ακούγονται πάλι διάφορα ''προαπαιτούμενα'' για να πάρουμε την επόμενη δόση από τους τοκογλ.. , συγγνώμην, δανειστές μας. Αυτό κοντεύουμε να το συνηθίσουμε. Όμως τώρα, μαζί με διάφορα άλλα περί απολύσεων, ψήφιση νέου φορομπηχτικού νομοσχεδίου, κλπ κλπ, υπάρχει ως προαπαιτούμενο και η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Γιατί; Έλα ντε, γιατί;
     Μήπως τελικά με αυτό το αίτημα η τρόϊκα ξεβρακώνεται; Μήπως δείχνει το πραγματικό της ενδιαφέρον; Που δεν είναι βέβαια η δημοσιονομική τακτοποίηση του κράτους και η ευημερία των πολιτών, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
     Όλο και περισσότερο πείθομαι ότι αποσκοπούν μόνον και έντεχνα στην εξαθλίωση του κόσμου. Οι δανειστές μας θέλουν τα λεφτά τους, υποτίθεται. Δεν τους πέφτει λόγος για το αν ο πολίτης πληρώνει λιγότερο ή περισσότερο για ένα κοινωνικό αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα. Και μάλιστα σε εποχή που μειώνονται δραματικά οι μισθοί και οι συντάξεις, και η αγορά πνέει τα λοίσθια, οποιαδήποτε αύξηση της ΔΕΗ είναι εγκληματική ενέργεια.
     Δεν μπορεί να μειώνεις τα έσοδα και να αυξάνεις τιμές και φόρους. Είναι οικονομική πολιτική αδιέξοδη που οδηγεί μόνον στην εξαθλίωση. Όμως αν αυτό θέλουν, αν σε αυτό αποσκοπούν, είναι μιά χαρά. Και έτσι φαίνεται πώς είναι.
     Τώρα γιατί θέλουν αυτό; Γιατί απλούστατα ένας εξαθλιωμένος και καταχρεωμένος στο κράτος πολίτης είναι εύκολη λεία. Γιατί μέσα στον αγώνα της δικής του επιβίωσης δεν θα έχει το κουράγιο να αντισταθεί στο επόμενο στόχο, που είναι η καταλήστευση του δημόσιου πλούτου και ίσως ακόμα και η εδαφική μείωση της χώρας.
     Δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας, δεν είναι φαντασίες. Άλλωστε όλα αυτά που περνάμε τώρα, πριν τρία τέσσερα χρόνια θα τα θεωρούσαμε φαντασιοπληξίες.
     Χρειάζεται προσοχή και επαγρύπνηση εκ μέρους μας. Και προπαντός απαλλαγή από τις κυβερνήσεις συνεργατών των δανειστών.
     Τίποτα δεν χάθηκε ακόμα.
     Και καμιά ''π@υτάνα'' δεν πρέπει να γελάσει εις βάρος μας..
     
   
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου