Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Αιθαλομίχλη στο μυαλό τους..

     Υποψιάζομαι ότι όπου νάναι θα ενσκήψει νέα ''επικοινωνιακή καταιγίδα'', με άλλα λόγια προπαγάνδα του κερατά, σε σχέση με την υποτιθέμενη απειλή της αιθαλομίχλης.
     Μάλιστα! Η καινούργια παπαριά των διαφόρων ''ευαισθητοποιημένων'' είναι ότι, λόγω της χρησιμοποίησης τζακιών και ξυλόσομπων, επιβαρύνουμε το περιβάλλον και θα πεθάνουμε όλοι από πνευμονοπάθειες!
     Για να μην πεθάνουμε λοιπόν από πνευμονοπάθειες, ας πεθάνουμε απ' το κρύο που μας καταδίκασαν τα εντελόμενα της τρόϊκας.
     Είναι βέβαια να αναρωτιέται κανείς πώς βρέθηκαν τόσα τζάκια και ξυλόσομπες στις πολυκατοικίες της Αθήνας. Καλά στην Φλώρινα ή στην Κοζάνη ή στον Δομοκό. Αλλά στην Αθήνα; Εμένα τώρα όλο αυτό γιατί μου μοιάζει εξαιρετικά ύποπτο; 
     Γιατί νομίζω ότι πρόκειται για προετοιμασία της κοινής γνώμης για νέους φόρους και απαγορεύσεις; Πώς υποψιάζομαι ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η υγεία μας και το περιβάλλον, παρά μονον η εφεύρεση νέων μεθόδων απομύζησης του λαού; Μόλις ο κόσμος βρήκε μία αναιμική λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης χωρίς κατανάλωση πετρελαίου και ηλεκτρικού, οι ''σωτήρες'' θορυβήθηκαν.
     Είμαι σίγουρος ότι εντέχνως ο θόρυβος περί αιθαλομίχλης θα ενταθεί, θα ακουστούν απ' τα κανάλια, και ειδικά τα μεγκάλα, γνώμες καθηγητάδων και ''ειδικών'', και τελικά θα επέμβουν και οι πολιτικοί να δώσουν ''λύση'', κάνοντας την χρήση των στερεών καυσίμων ασύμφορη. Έτσι ο κόσμος θα εξαναγκαστεί πάλι στην κατανάλωση πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος.
     Με έναν σμπάρο δυό τρυγόνια. Και θα επιβάλλουν νέους φόρους, και δεν θα χάσουν τα έσοδά τους οι μεγαλοβιομήχανοι των διυλιστηρίων και μεγαλοεφοπλιστές των τάνκερ.
     Μακάρι όλα αυτά να είναι φαντασία, να είναι κακεντρέχεια εκ μέρους μου. Πολύ όμως φοβάμαι ότι την δική τους ανεπάρκεια και ανικανότητα θα την πληρώσουμε ακόμη μιά φορά.
     Και η αιθαλομίχλη του μυαλού τους θα ξαναεπικρατήσει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου