Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ο Σεβαστός κύριος Συνυπεύθυνος

     Το κακό έχει παραγίνει. Δεν μας φτάνουν οι πολιτικοί, έχουμε και τους διάφορους νυν και πρώην ανώτερους και ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς καθώς και επικεφαλής διαφόρων Υπηρεσιών του κράτους που μας έχουν γεμίσει αλογόμυγες.
     Με αφορμή το σι-ντι και το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ, ποιός το παρέλαβε, ποιός το αντέγραψε, πότε το αντέγραψε, σε πόσα αντίγραφα, πού το έδωσε, πού το έκρυψε, ποιός το κοίταξε, ποιός το είδε μόνον, και γιατί δεν το βρίσκουμε τώρα, μας έχουν γεμίσει ψέματα και έχουν κάνει το τοπίο τόσο θολό που είναι σχεδόν αδύνατον να βγεί άκρη. Και βεβαίως σε αυτό αποσκοπούν.
     Το τί ρήσεις και αντιφάσεις και ανακρίβειες και σήμερα λέω αυτό, αύριο λέω το άλλο, δεν περιγράφεται. Και το χειρότερο είναι πως όλους αυτούς υποτίθεται ότι πρέπει να τους σεβόμαστε και να τους αποκαλούμε ''ο σεβαστός κύριος Τάδε'' κι ''ο σεβαστός κύριος Δείνα''.
     Αν στην καθημερινή ζωή, εκεί που υπάρχει πράγματι η ανάγκη αξιοπρέπειας και φερεγγυότητας, κάποιος, γέμιζε τον κόσμο ψέματα και αντιφάσεις, θα τον θεωρούσαμε οιονεί απατεώνα και δεν θα του είχε εμπιστοσύνη ούτε η μάνα του!
     Αλλά στην σύγχρονη ελληνική πολιτική αυτά όλα είναι προτερήματα. Είναι εχέγγυα ότι θα φτάσεις ψηλά και θα σε λεν ''κύριο''. Κι άμα είσαι και κομματικά διορισμένος σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις θα σε λένε και ''σεβαστό''. Κι ας έχεις αφήσει μισοφτιαγμένο ο,τιδήποτε με το οποίο έχεις ασχοληθεί. Είτε αυτό λέγεται καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, είτε λέγεται εξάρθρωση της τρομοκρατίας.
     Σεβαστοί κύριοι τιποτένιοι λοιπόν, ακούστε:
     Για μας, για τον λαό, τον απλό πολίτη, είσαστε κοινοί χαραμοφάηδες. Είστε εντεταλμένοι των αφεντικών σας, αυτών που σας ανέδειξαν και σας διόρισαν. Δεν νοείται να θέλετε να έχετε ''πρόσωπο'' στην κοινωνία και τα κοινά, και να ψεύδεσθε ασύστολα. 
     Και σας θεωρούμε συνυπεύθυνους γιατί με το όποιο επιστημονικό και μορφωτικό σας κύρος προσπαθείτε να συγκαλύψετε και να συσκοτίσετε, αντί να αποκαλύψετε και να βοηθήσετε στην κάθαρση του ελεεινού πολιτικού σκηνικού.
     Κρίμα την μόρφωσή σας και την ''σοβαρότητά'' σας.
     Έχετε ήδη καταταγεί στην κοινωνική συνείδηση..


     Υ.Γ. Εν τω μεταξύ ο Παράγκας το βιολί του! Η λίστες λέει είναι ''σάπια προϊόντα μυστικών υπηρεσιών''!  Προφανώς γιατί είναι το ονοματάκι του μέσα. Αν δεν ήταν, θα ήταν η Βίβλος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου