Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Κυβέρνηση Φάντασμα

     Ή, η αόρατη κυβέρνηση. Γιατί δεν είναι μόνον ότι τρομοκρατεί τον κόσμο, είναι και ότι τις περισσότερες φορές δεν φαίνεται πουθενά.
     Εμφανίζεται μόνον όταν πρόκειται να ψηφιστούν στην Βουλή τίποτα μνημόνια για να εκβιάσει συνειδήσεις, και να τρομοκρατήσει με επικείμενες καταστροφές αν δεν γίνει το δικό της. Επίσης κάνει και έκτακτες εμφανίσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με την έκτακτη συμμετοχή ενός θλιβερού κομπάρσου που μένει δίπλα. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί και σε κάτι έκτακτες καταστάσεις του στυλ ''δεν πέφτει λόγος στην Δικαιοσύνη όταν βγάζει αποφάσεις που δεν μας αρέσουν'' και  ''αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ γιατί αφού δεν πληρώνει το κράτος αυτά που της χρωστάει, κάποιος πρέπει να τα πληρώσει''. Κάνει και ''Μπουουουουουου'' να τρομάξει τους ''πτωχούς τω πνεύματι'', κι αυτό είναι όλο. Μετά μούγκα.
     Σε όλες τις άλλες καταστάσεις αόρατη. Ανύπαρκτη. Όταν πρέπει να προστατέψει τον πολίτη από την αυξημένη εγκληματικότητα, πουθενά. Όταν πρέπει να τους προστατέψει από τους εισπρακτικούς νταβατζήδες των τραπεζών, απούσα. Όταν πρέπει να σταθεί στο πλευρό του άνεργου, του άστεγου, του φτωχού, εξαφανισμένη. Όταν πρέπει να εξηγήσει πώς σκατά θάρθει αυτή η ρημάδα η ανάπτυξη, μόνον αυξάνοντας τους φόρους, μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, καταστρέφοντας τον ιδιωτικό τομέα, τίποτα. ''Άκρα του τάφου σιωπή''..
     Αμ, έτσι γίνομαι κι εγώ κυβέρνηση κύριε τάχα μου πρωθυπουργέ!  Διότι όλοι εσείς δεν είσαστε κυβέρνηση. Δεν παράγετε πολιτική. Δεν κάνετε απολύτως τίποτα. Μόνον μεταφέρετε τις εντολές των αφεντικών σας, υπό τύπον προπαγάνδας, εκβιασμών και εκφοβισμών.
     Είστε ό,τι χειρότερο και πιό άχρηστο έχει περάσει ποτέ από τούτον τον τόπο. Χειρότεροι ακόμα κι από τις κυβερνήσεις του μεγάλου Τυχοδιώκτη, του κιτρινιάρικου Γκόλουμ, ακόμα και του Ηλίθιου.
     Ελπίζουμε με τον καινούργιο χρόνο η εξαφάνισή σας να είναι ολοκληρωτική. Να μην ξανακούσει πιά ποτέ, κανείς, για σας.
     Και να μείνετε στην μνήμη μας σαν αυτό που πράγματι είστε:
     Ένα κακό όνειρο με φαντάσματα..
   
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου