Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Οι Συνιστώσες της Κατάντιας μας

     Μαθαίνω από έγκυρη, εγκυρότατη, πιό έγκυρη δεν γίνεται πηγή ότι, από τους δέκα εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα, οι οκτώ είναι, ή τελος πάντων ήταν ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ και κάτι προσκυνημένοι αριστερούληδες. Από αυτούς, οι τρείς είναι κατ ουσίαν αργόμισθοι. Δηλαδή πηγαίνουν στην δουλειά τους όποτε θέλουν και άν θέλουν. Από τους υπόλοιπους πέντε, οι τέσσερεις αμοίβονται πλασματικές υπερωρίες, απουσιάζουν δίωρα και τρίωρα κατά την διάρκεια του ωραρίου τους, αφήνοντας κάποιον αριθμό κινητού ''μήπως χρειαστεί'', ή παρίστανται σαν διακοσμητικά στοιχεία πασάροντας την δουλειά από δώ κι από κεί. Ο υπόλοιπος ένας είναι κανονικός δημόσιος υπάλληλος.
     Αυτοί οι οκτώ στους δέκα λοιπόν είναι  η υποψήφια κομματική πελατεία, άν ''γυρίσουν τα πράγματα'', του ΠαΣοΚ. Αυτοί, είναι το πραγματικό ''αβγό του φιδιού'', που αν ζεσταθεί θα εκκολάψει πάλι Τσοχατζόπουλους, Μαντέληδες, Κουλούρηδες κλπ,κλπ.  Γι αυτό βεβαίως κόπτεται και ανταριάζεται ο Ιπποπόταμος για τυχόν απολύσεις στον Δημόσιο τομέα.
     Ας μην φοβούνται όμως εκεί στο ΠαΣοΚ. Δεν ήταν και δεν θα γίνουν ποτέ συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας. Ακριβώς το αντίθετο γινόταν τα τελευταία τριάντα χρόνια και εξακολουθεί να γίνεται και σήμερα με την δικαιολογία της συγκυβέρνησης. Ένα ολόκληρο κράτος σφαγμένο στην ποδιά των κομματικών διορισμών του ΠαΣοΚ.
     Πρέπει λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος,όχι απόλυσης, αλλά αξιολόγησης της πραγματικής απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων, και από αυτή να προκύπτει και το ύψος (ή το βάθος) του μισθού τους. Δεν θέλω δε να κάνω λόγο για το επίπεδο σπουδών τους, για να μην σας βάλω να βλαστημάτε χρονιάρες μέρες..
     Όσο για τα υπόλοιπα περί συνιστωσών και λοιπές παπαριές, αυτά είναι κραυγές για να ''φοβηθεί ο νοικοκύρης'', και για να κρατάμε τα ''ίσα''.
     Σας έχουμε πάρει όλους είδηση.
     Για μας είσαστε όλοι συνιστώσες.
     Συνιστώσες της κατάντιας μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου