Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Πετάει Ο Γάιδαρος;

     Για μένα όχι!
     Για τους ''κυρίους'' της κυβέρνησης και τους παπαγάλους τους, πετάει και κάνει και φιγούρες!
     Θα μου πείτε για ποιόν γάιδαρο μιλάμε; Μα για τον γάιδαρο του ''σωθήκαμε'', του ''οριστικά εντός ευρώ'', του ''η ανάπτυξη έρχεται, νάτη στην γωνία!''  και ένα σωρό άλλων παιδιαρισμάτων.
     Θυμάστε βέβαια εκείνο το παιδικό παιχνιδάκι, που βάζαμε τα δαχτυλάκια μας κάτω και ένας έλεγε ''πετάει ο αετός;'' ας πούμε, και έπρεπε να σηκώσουμε τα δαχτυλάκια. Όταν όμως έλεγε κάτι που δεν πετάει όποιος βιαστικά το σήκωνε, έχανε.
     Έτσι και τώρα. Κάθεται ο πρωθυπουργός και τ' άλλα παιδάκια γύρω γύρω, και είναι απέναντι η καγκελάριος, το ΔΝΤ και οι λοιποί τοκογλύφοι και λένε διάφορα: ''Θα εξαθλιώσετε τον κόσμο για να κονομάμε εμείς;'', ''Να κάνουμε αναχρηματοδότηση στις τράπεζες και να την χρεωθεί ο λαός;'', ''Να ανοίξουμε ειδικό λογαριασμό να μπορούμε να τον διαχειριστούμε μόνον εμείς;'', ''Άμα δεν καταφέρετε να ξεπουλήσετε την εθνική περιουσία να βάλετε κι άλλους φόρους στους ραγιάδες αυτόματα χωρίς να ρωτήσετε τη Βουλή;'', ''Θα κόψετε και την στρατιωτική θητεία γιατί κοστίζει πολλά,να τα παίρνουμε εμείς;''. Κι άλλα πολλά πιθανά και απίθανα που δεν πάει ο νους ενός φυσιολογικού ανθρώπου.
     Και τα παιδάκια για να μην κουράζονται πάνω-κάτω, έχουν συνεχώς σηκωμένα τα δαχτυλάκια, σε ένδειξη: ''μάλιστα, πετάει ό,τι πείτε εσείς!''
     Έρχονται μετά αυτά τα παιδάκια, βάζουν γύρω γύρω κάτι άλλα παιδάκια βουλευτές-γελωτοποιούς και δημοσιογράφους-παλιάτσους, κι εκεί πιά το παίζουν άγριοι: ''Θα λέτε ρε ότι σας ξανασώσαμε;'', ''Θα λέτε ότι ήρθε η ανάπτυξη;'', ''Θα πετάτε λάσπη σ' όσους έχουν αμφιβολίες;'', ''Θα λέτε; ε; θα λέτε;''.
     Και τούτα τα καινούργια παιδάκια, χεσμένα πιά απ' τη χαρά τους που τα παίζουν τα άλλα, έχουν ήδη σηκώσει τα δαχτυλάκια από χέρια και πόδια: ''πετάει, πώς δεν πετάει; πετάει και κάνει και βολ-πλανέ!''.
     Κάπου εδώ όμως το παιχνιδάκι πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να τους θυμίσουμε ότι δεν πετάει ο γάιδαρος, κι ούτε πρόκειται.
     Το ελικόπτερο πετάει.
     Επίσης καμιά φορά πετάνε και οι πέτρες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου