Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η Μετέωρη Βλακεία του Πολιτικού


     Μετά την προχθεσινή ''μεγαλειώδη'' συνεδρίαση της Βουλής και την ψηφοφορία που απέφερε την συγκλονιστική πλειοψηφία των 153 ''ναι'', οι βουλευτές μας προφανώς ικανοποιημένοι τόσο απ' το επίπεδο της συνεδρίασης, όσο και από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, μαζεύτηκαν σε πηγαδάκια όπου με χαχανάκια, αστειάκια, χειραψίες, συνεχάρησαν εαυτούς και αλλήλους!
     Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Δεν είναι δυνατόν κάποιος εχέφρων άνθρωπος να παραδεχτεί ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ο,τιδήποτε κοινό με τους υπόλοιπους κανονικούς ανθρώπους. Τους καθημερινούς ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους, που αγωνίζονται για την καθημερινότητα, που ανησυχούν για την πορεία αυτής της χώρας. Δεν έχουν καμιά επαφή με το πραγματικό περιβάλλον των πολιτών, και δεν τους ενδιαφέρει να έχουν. Βρίσκονται σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν, προφανώς καλύτερο απ το δικό μας, και γι αυτό, όταν κάποιες φορές πέφτουν στ' αυτιά τους κάποιες διαμαρτυρίες ή προπηλακισμοί, ταράζονται και δεν μπορούν να καταλάβουν τί έχουν φταίξει. Νοιώθουν αθώοι. Αδικημένοι!
     Η γελοιότης  και η πολιτική αγυρτία έχει χτυπήσει κόκκινο. Ο άλλος αφού ψηφίζει τα μέτρα πάει και ανεξαρτητοποιείται γιατί θέλει να συμβάλλει λέει, ιδεολογικά, σε μια νέα σύνθεση!! Πες μου τί να πείς; Πώς ν' αντιδράσεις; Να γελάσεις; Να κλάψεις; Να πάρεις φόρα και να γίνεις κατά συρροή δολοφόνος; Ή να μείνεις άναυδος κι ανίκανος να αντιδράσεις;
     Και αναρωτιέσαι: Έχουν συναίσθηση τί μπορεί να προκαλέσουν; Είναι άραγε τόσο βλάκες; Νοιώθουν τόσο σίγουροι και ασφαλείς;
     Αν υπήρχε τρόπος τα προχθεσινά πηγαδάκια μετά την ψηφοφορία, με τα γελάκια και τα αλληλοσυγχαρητήρια, να μεταδοθούν απευθείας σε γιγάντιες οθόνες έξω απ την Βουλή, είναι σίγουρο πως λίγοι από δαύτους θα γυρίζανε στα σπίτια τους σώοι και αβλαβείς. Τέτοια πρόκληση πιθανολογώ  δεν την αντέχει ούτε ο έλληνας ψηφοφόρος τους!  Αλλά είπαμε:
     Μωραίνει Κύριος ων βούλεται απωλέσαι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου