Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Κερκόπορτες

     Έχω βαρεθεί ν' ακούω, έχω σιχαθεί πιά να βλέπω πολιτικούς ''ταγούς'' και παρατρεχάμενους να τρέμουν από ιερή αγανάκτηση: ''κινδυνεύει η δημοκρατία'', ''πωπω! τί πάθαμε!'', ''προσέξτε τί κάνετε!''.
     Ο λόγος βεβαίως για την ακραία, γνωστή οργάνωση-κόμμα, η οποία απότομα μεγάλωσε, μπήκε στην Βουλή, κι εξακολουθεί να μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς.
     Δηλαδή, κύριοι, φταίνε οι τούρκοι που μπήκαν στην Πόλη, φταίει η κερκόπορτα απ' όπου μπήκαν, ή φταίνε αυτοί που την άφησαν αφύλακτη και εν τέλει ανοικτή;
     Και ποιά δημοκρατία κινδυνεύει; Η δικιά σας; Η δημοκρατία των ''πράξεων νομοθετικού περιεχομένου''; Η δημοκρατία των κυβερνήσεων μειοψηφιών; Η δημοκρατία της κομματικής πειθαρχίας; Η δημοκρατία των συνδικαλιστών; Η δημοκρατία των ''δικών μας παιδιών'';
     Μην προσπαθείτε να κοροϊδέψετε άλλο. Την πραγματική δημοκρατία εσείς την ξεσκίσατε και εξακολουθείτε ακόμη να την βιάζετε κάθε μέρα, με όλους τους τρόπους. Και στην πραγματικότητα χεστήκατε για την πραγματική δημοκρατία! Για τα τομάρια σας η ''ιερή αγανάκτηση''. Γι αυτά τσιρίζετε και αυτά προσπαθείτε να διασώσετε, και όχι την δημοκρατία. Αυτήν αφήστε τη ήσυχη και παραδώστε τη στον λαό όπου ανήκει. Αυτός ξέρει πολύ καλά τί να την κάνει.
     Και είσαστε περισσότερο σιχαμένοι γιατί σας ενοχλεί η ''άκρα δεξιά'', επειδή προέρχεται από εκεί. Από δεξιά. Αν ήταν ''άκρα αριστερά'' δεν θα σας πείραζε και τόσο! Τότε θα ήταν ''κάτι παιδάκια που έχουν χάσει τον δρόμο τους'', το πολύ πολύ να τους λέγατε περιθωριακούς.
     Αλλά είναι αυτή ακριβώς η ιδεοληψία που μας έφερε εδώ που μας έφερε. Ο καθένας στην Ελλάδα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να έχει αριστερή φρασεολογία, αριστερή ρητορική! Αυτό ακριβώς που εκμεταλλεύτηκε και έκανε το Πα.Σο.Κ τριάντα τόσα χρόνια, με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.
     Και στο κάτω-κάτω όλοι αυτοί της συγκεκριμένης οργάνωσης-κόμμα, είναι πολύ πιό ''έντιμοι'', πιό συνεπείς, πιό ''άντρες'' από σας: Πιστεύουν σε κάτι και δεν το κρύβουν. Βγαίνουν ανοιχτά και το λένε. Δεν κρύβονται κάτω απ' τα φουστάνια μιάς δήθεν δημοκρατίας, δεν γίνονται μπαλαρίνες να κάνουν πιρουέτες και κωλοτούμπες κατά πώς τους συμφέρει, όπως κάνετε εσείς!
     Δεν υπερασπίζομαι κανέναν!
     Πιστέψτε το!
     Σιχάθηκα όμως εσάς! Και την υποκρισία σας!  Και σας σιχάθηκα μ' όλη τη δύναμη της ψυχής μου.
     Γι αυτό σας λέμε μιά κι έξω: αφήστε τους ανθρώπους αυτούς να κάνουν την δουλειά τους όπως την ξέρουν (και την ξέρουν πολύ καλά), και κοιτάξτε να κάνετε την δική σας όπως πρέπει!
     Αν εσείς είχατε κάνει την δική σας δουλειά όπως έπρεπε, δεν θα υπήρχε άλλη δουλειά να κάνουν άλλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου