Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Όποιος Νύχτα Περπατεί..

     Σας έχω πεί ότι εμπιστεύομαι απόλυτα την λαϊκή σοφία; Είτε πρόκειται για παροιμίες, είτε για ρήσεις, ή για γνωμικά, ή και αποφθέγματα.
     Πρόκειται για εμπειρίες αιώνων συμπυκνωμένες σε λίγες λέξεις.
     Μία από αυτές, που φέρνει κι ένα μικρό χαμόγελο είναι η γνωστή που λέει: '' Όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί!''.
      Τα δύο-τρία τελευταία χρόνια οι πρωθυπουργοί φαίνεται ότι μάλλον δεν την γνωρίζουν, ή νομίζουν ότι αυτοί είναι ανώτεροι από την λαϊκή σοφία, τρομάρα τους!..
     Πώς αλλοιώς να εξηγήσεις την μανία που τους έχει πιάσει με τα βραδυνά και πολλές φορές μεταμεσονύχτια υπουργικά συμβούλια, και κάθε είδους διαβουλεύσεις;
     Μα τόσα after; Κυβερνήσεις είναι αυτές ή καμπαρέ; ΄Η νομίζουν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο; Άσε που ''της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει''!
     Έτσι λοιπόν ακολουθώντας την νέα παράδοση του προκατόχου του, ο νυν πρωθυπουργός προχθές το βράδυ και μετά από μαραθώνια σύσκεψη με τον υπουργό του επί των οικονομικών και λοιπών κακομοίρηδων, διέταξε να ανοίξει το Εθνικό Τυπογραφείο για να τυπωθούν επειγόντως 14 υπουργικές αποφάσεις και 2 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Τέτοια πρεμούρα! Μη τυχόν και δεν τα δουν τυπωμένα τα αφεντικά του στην συνεδρίαση του  Eurogroup.
     Ευνόητο είναι βέβαια ότι αυτά που ''περνάνε νύχτα'' είναι τα πιό σημαντικά. Σημαντικά με την έννοια ότι θα επηρρεάσουν τη ζωή των πολιτών, προς το χειρότερο βέβαια, για πολλά χρόνια. Όπως αυτές οι συγκεκριμένες πράξεις εγκληματικού, συγγνώμην, νομοθετικού περιεχομένου!
     Τί να πεί κανείς; ''Μωραίνει Κύριος ων βούλεται απωλέσαι..". Ρήση και αυτό, άρα σοφό!
     Θα θέλαμε όλοι, πιστεύω, να επιστήσουμε την προσοχή του πρωθυπουργού και των λοιπών ''αρμοδίων'' στην ουσία της παροιμίας του τίτλου. Ακούτε; Λάσπες και σκατά!
     Αλλά μάλλον δεν τους αφορά.
     Είναι ήδη βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό!
    
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου