Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αποφασίζουμε και Διατάζουμε..

     Πάρτε κύριοι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Ζωντανές είναι! Μυρίζουν φρέσκια δικτατορία! Πάρτε!
     Τί θα πεί υπερβάλλω; Δηλαδή τί περισσότερο έκαναν οι συνταγματάρχες; Εκείνοι μάλιστα ήταν και πιό ειλικρινείς. Είχαν κηρύξει στρατιωτικό νόμο, και ξέραμε όλοι περί τίνος πρόκειται.
     Ενώ τούτοι; Οι δημοκράταροι; Που ορκίζονται στην δημοκρατία και ''διαριγνύουν τα ιμάτιά τους'' και στην ιδέα και μόνον της παραμικρής απόκλισης;
     Φαρισαίοι και υποκριτές, και επιπλέον επικίνδυνοι. Θανατηφόροι! Κρυπτόμενοι νύχτα, συνεδριάζουν και αποφασίζουν. Τί αποφασίζουν; Τον κακό μας τον καιρό και την παράδοση της χώρας σε ξένους επιτρόπους!
     Παρακάμπτοντας την Βουλή, την κρίση των ''εκπροσώπων του λαού'', και κάθε άλλη δημοκρατική διαδικασία, μας παρουσιάζουν, βγάζοντάς τις από το καπέλλο, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
     Πράξεις που ξεσκίζουν κάθε έννοια δημοκρατίας και άρα και νομιμότητας. Πράξεις που τους ξεσκεπάζουν και δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο! Ένα πρόσωπο απεχθές και δύσοσμο. Μιά δυσοσμία που προέρχεται απ' την σαπίλα της ψυχής τους, που αδιαφορεί για κάθε έννοια αλήθειας, αξιοπρέπειας, ανθρωπισμού.
     Πράξεις εγκληματικού και μειοδοτικού περιεχομένου που υπογράφουν δύο μόνον άνθρωποι: ένας κατ' επίφαση πρωθυπουργός και ένας διακοσμητικός πρόεδρος της Δημοκρατίας!

     Ο Στάθης γράφει: '' Ο κ. Σαμαράς κυβερνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Κάτι σαν Εκτακτα Διατάγματα.Η ίδια η χώρα διατελεί κάτω από συνθήκες Εκτάκτου Καθεστώτος. Υπό καθεστώς Εντολής. Ως φόρου Υποτελής. Με επιτρόπους παντού. Με Ειδικούς Λογαριασμούς. Με διαταγές και τελεσίγραφα που καταφθάνουν απ’ το εξωτερικό παντί τρόπω, με ταχυδρομικά περιστέρια, σήματα καπνού, αεροπλάνα και πατίνια, περί παντός του επιστητού. ''
 
     Κι όλα αυτά μέσα και με την ευχή της ''Ευρώπης των λαών''. Της Ενωμένης Ευρώπης! Ένας καγχασμός δεν φτάνει. Εδώ μιλάμε για τον νέο Άξονα και αυτοί μιλάνε για ιδέες, ιδανικά και δικαιώματα!
     Και μη νομίσετε ότι η κυβέρνησή μας πρωτοτυπεί. Μπα, ούτε γι αυτό είναι ικανή! Καθρέφτης είναι. Ένα κακέκτυπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου κι εκεί λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην λαών και κρατών.
     Οι κρυφές, οι επικαλυπτόμενες δικτατορίες είναι πολλές, η πλειοψηφία. Οι ελευθερίες όλες είναι κατ' επίφαση. Οι ιδέες και τα ιδανικά ''υπό επιτροπεία''.
     Και η κυβέρνησή μας χαίρεται που υπάρχει. Ως πότε όμως;
     Ώσπου ν' αποφασίσει ο λαός και να διατάξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου