Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

''Θα Φτύσω στους Τάφους Σας''

     Το Θα φτύσω στους τάφους σας, του Μπορίς Βιάν είναι  ένα από τα πιο «θυμωμένα» και αντιρατσιστικά βιβλία που γράφτηκαν ποτέ,  ένα λαχανιασμένο μπλουζ, που αναμειγνύει τη σεξουαλική φαντασίωση με τη βαθύτερη αγωνία της ύπαρξης.
     Έχει δηλαδή όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα: ανελέητο σεξ από την κυβερνητική και ξένη τρόϊκα, και αγωνία αν θα υπάρχουμε αύριο!
     Πέρα από αυτό, ο τίτλος του και μόνον εκφράζει απόλυτα τις μύχιες επιθυμίες τού μέσου έλληνα πολίτη!
     Και πώς να μην τις εκφράζει; Αφού έχουν καταντήσει τόσο χυδαίοι και έχουν χάσει κάθε ίχνος  ανθρωπιάς που ξεχωρίζει τον έλλογο άνθρωπο από τα ζώα. 
     Χυδαίοι κι επικίνδυνοι.
     Σήμερα τρεις μέρες μόνον μετά την πραξικοπηματική τακτική για την ψήφιση του 3ου μνημονίου ουδείς από τους κυβερνώντες γνωρίζει αν θα πάρουμε την δόση και πόση θάναι αυτή, αν και ο υπουργός οικονομικών, καθώς και ο συνομιλητής τού Πλάστη ,πρωθυπουργός, μας διαβεβαίωναν ότι όλα ήταν κανονισμένα, άσε που δεν υπήρχαν περιθώρια διότι στις 16 του μήνα τα κρατικά αποθεματικά πάπαλα και ο κουβάς άδειος!
     Χυδαίοι και επικίνδυνοι.
     Ψεύδονται συνεχώς και ανερυθρίαστα όταν λένε ότι μιλάνε πιά με τους ξένους δανειστές μας για ανάπτυξη και πρωτογενές περίσσευμα, ο έχων δε ανοικτή γραμμή με τον Θεό, υπερθεμάτιζε: Τί μόνον 31,5 δις; Εγώ θα σας φέρω 42 να πάρετε και σοκολάτες!
     Εμάς βέβαια , ως λαό, δεν μας πολυνοιάζει αν θα μας δώσουν 31 ή 42 ή 52 δις, αφού έτσι κι αλλοιώς στην πλάτη μας θα τα φορτώσουν, ενώ θα τα ωφεληθούν οι τράπεζες και οι ίδιοι. Μας πειράζει όμως η κοροϊδία και η κολοσσιαία κουτοπονηριά τους.
      Και να σκεφτεί κανείς ότι ο συγγραφέας  Μπορίς Βιάν αρχικά σκεφτόταν για τίτλο το περισσότερο ελαφρύ και σχεδόν εύθυμο  Θα χορέψω στους τάφους σας!
      Εμάς μας κάνουν και οι δύο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου