Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

"Δηλαδή με συγχωρείτε, εμείς απατεώνες είμαστε;"..

     Όχι.  Και βέβαια όχι.  Εννοείται πως όχι.
     Οι απατεώνες μπροστά σας είναι γατάκια τυφλά ακόμα.
     Ύαινες είσαστε, καθάρματα, επαγγελματίες δολοφόνοι.

     Πώς αλλιώς να νοηθεί το γεγονός πως επτά χρόνια μετά από τόση εξουθένωση των πολιτών,
     ..εξακολουθείτε να
ψάχνετε και να βρίσκετε καινούργιους τρόπους "έννομης" ληστείας του λαού, φορομπηχτικά και εισπρακτικά μέτρα,
     ..όχι επιχειρώντας να διορθώσετε κάτι όπως τάχα διατείνεστε, αλλά καθαρά με το μυαλό σας στις τσέπες των αδύναμων να αντιδράσουν πολιτών στην κατάχρηση εξουσίας που ασκείτε.

     Έτσι και το νεό 250αρι πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα, δείχνει το μέγεθος της αλητείας σας.
     Στέλνετε ειδοποιήσεις και χρεώνετε πρόστιμα επί δικαιών και αδίκων. Πρόστιμα σε αυτούς που είναι όντως ανασφάλιστοι,
     (όχι πως νοιάζεστε για την ασφάλεια κανενός. Για το πρόστιμο νοιάζεστε. Να εισπράξετε. Να φάτε. Να ρουφήξετε το αίμα του λαού. Να το δώσετε στους τοκογλύφους να είστε "καλά παιδιά" να σας αφήσουν να παίξετε με τις καρέκλες της εξουσίας κι άλλο) 
     ..πρόστιμο και σ' αυτούς που έχουν καταθέσει πινακίδες, που τους έχουν κλαπεί τα οχήματα, που τα έχουν μόνιμα αποσύρει.
     Και για να άρετε το πρόστιμο ζητάτε να προσκομίσει ο ίδιος ο "κατηγορούμενος" αποδεικτικά και στοιχεία, 
     ..που το ίδιο το κράτος έπρεπε να έχει και να λάβει υπ' όψη του πριν στραφεί εναντίον των πολιτών του.
     Και δεν σας νοιάζει καθάρματα, που προκειμένου να βρεί ο κάθε πολίτης τα δικαιολογητικά και τα έγγραφα που ζητάτε και που ενδεχομένως τα έχει χάσει ή δεν τα έχει για τον α ή β λόγο, 
     ..ίσως να αναγκαστεί να χάσει ένα ή περισσότερα  μεροκάματα
     ..ή ακόμη να ξοδέψει έστω και ένα δεκάρικο σε μετακινήσεις, φωτοαντίγραφα, και μιά γκαζόζα να μη γκανιάξει απ' τη ζέστη και την οργή του,
     ..ένα δεκάρικο που ακόμη κι αυτό, το ευτελές δεκάρικο, θα του λείψει.
     Θα λείψει απ' το τραπέζι της οικογένειας, απ' το χαρτζηλίκι του παιδιού, απ' το νοίκι, από κάπου.

     Όμως εσείς ωστόσο και εν τω μεταξύ την δουλειά σας την έχετε κάνει: έχετε χρεώσει άλλο ένα ΨΕΥΤΙΚΟ 250αρι τον πολίτη, τον έχετε "κοκκινίσει" με το έτσι θέλω, και άν μπορέσει να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά ή να πληρώσει ΑΔΙΚΩΣ το πρόστιμο έχει καλώς.
     Αν όχι, θα μπορέσετε αύριο-μεθαύριο με αυτή την ψεύτικη οφειλή (μαζί με άλλες προηγούμενες εξ ίσου ψεύτικες και καταχρηστικές) να του κατάσχετε πρώτα τον μισθό και ύστερα ίσως και το σπίτι.
     Όχι. Δεν είσαστε απατεώνες.
     Καθάρματα είσαστε.

     Δολοφονείτε κόσμο για την βουλευτική σας αποζημίωση.
     Η ύπαρξή σας και μόνο είναι βρισιά και φτύσιμο στα μούτρα του ανθρώπινου είδους.
     Ζείτε, τρέφεστε, υπάρχετε εις βάρος της κοινωνίας, εναντίον της κοινωνίας.
     Ο θάνατος -οικονομικός, ηθικός, ψυχολογικός- των πολλών, τρέφει την εξουσία σας.  
     Και τις τσέπες σας. 

     Όχι. Δεν είσαστε απατεώνες.
     Καθάρματα είσαστε!..

2 σχόλια:

  1. http://dgaroufas.blogspot.gr/2013/12/blog-post_4990.html

    Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013
    Η υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών
    Στις 16-11-2006 ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, του οποίου ήμουν τότε πρόεδρος, μετά από εισήγησή μου, εξέδωσε ένα ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων λέγαμε τότε: «Το δ.σ. του ΔΣΘ με ανησυχία επισημαίνει τον υπερδανεισμό των Ελλήνων πολιτών από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα με επιτόκια (ιδιαίτερα στα καταναλωτικά δάνεια) υπερδιπλάσια των επιτοκίων που ισχύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ». Στη συνέχεια επισημαίναμε την επικίνδυνη δραστηριοποίηση στα όρια της νομιμότητας των εισπρακτικών εταιριών με συμπεριφορά απαξιωτική για τους πολίτες και καλούσαμε «την επίσημη Πολιτεία να ασχοληθεί με το θέμα ενεργοποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και τις εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν σε έρευνα για το σύννομο των ενεργειών αυτών…».
    Ξαναδιαβάζοντας μετά από 7 χρόνια εκείνο το ψήφισμα (δημοσιεύθηκε τότε σε μονόστηλα μόνο σε κάποιες εφημερίδες), αναρωτιέμαι πώς ήταν δυνατό αυτό που βλέπαμε εμείς ως επερχόμενο, με βάση την κοινή λογική, να μην το βλέπουν οι «ιθύνοντες», με αποτελέσματα τραγικά για τη χώρα και τους πολίτες. Γιατί όλοι θυμούνται ότι τότε οι τράπεζες με εκμαυλιστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις στα ΜΜΕ καλούσαν τους πολίτες σε υπερκατανάλωση, εξωθώντας τους να πάρουν «διακοποδάνεια» και «εορτοδάνεια» και οι πολίτες δέχονταν τηλεφωνήματα στα σπίτια τους από τραπεζικούς υπαλλήλους που προσπαθούσαν να τους πείσουν να αποκτήσουν ακόμη μια πιστωτική κάρτα…, ενώ διαφήμιζαν και τη χορήγηση στεγαστικών δανείων χωρίς ιδιαίτερους όρους.
    Αυτά γίνονταν τότε, αλλά τα πληρώνουμε σήμερα. Τα τότε δάνεια έγιναν βραχνάς για τους πολίτες, ενώ οι τράπεζες που τους παρέσυραν σε άκρατο καταναλωτισμό… ίδρυσαν εισπρακτικές εταιρίες που με τρόπο απαξιωτικό για τους πολίτες τούς πιέζουν καθημερινά για εξόφληση αυτών των δανείων οδηγώντας τους σε απόγνωση…
    Δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα τότε (θυμάμαι χαρακτηριστικά πως όταν εκδώσαμε αυτό το ψήφισμα σε τυχαία συνάντησή μου με κάποιον υπουργό, μου παρατήρησε ότι «κάνετε λάθος γιατί ανθεί η οικονομία»). Φοβούμαι όμως πως δεν έχει επαφή και με την πραγματικότητα και σήμερα, γιατί οι τραπεζίτες που τότε πίεζαν τους διευθυντές των τοπικών υποκαταστημάτων των τραπεζών να δίνουν πιστωτικές κάρτες σωρηδόν καλούνται σήμερα ως «σωτήρες» να σώσουν τη χώρα… εισηγούμενοι καθημερινά φόρους, τη στιγμή που ξεπεράστηκε από καιρό η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Μάλλον δεν κατανοούν ότι το πρόβλημα της χώρας δεν λύνεται με φόρους, αλλά με ανάπτυξη…, αλλά η ανάπτυξη ακούγεται μόνον ως σύνθημα στη χώρα, γιατί δεν βλέπουμε να υλοποιείται κάποιο αναπτυξιακό σχέδιο με στόχευση, π.χ. τα 17 εκατομμύρια τουριστών να γίνουν 20, τα 14 δισ. ευρώ συνάλλαγμα από την εμπορική ναυτιλία να γίνουν 20, αναδιάρθρωση των αγροτικών καλλιεργειών για πραγματική παραγωγή και εξαγωγές, αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας κ.λπ.
    Τα δάνεια που έλαβαν οι πολίτες μέχρι το 2009, τα έλαβαν με άλλα δεδομένα. Είχαν υψηλότερες αποδοχές και δυνατότητες, ενώ οι πολιτικοί μάς διαβεβαίωναν ότι θα έλθουν ακόμη καλύτερες μέρες… Τώρα οι πολίτες βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων, ακόμη και των στεγαστικών για πρώτη κατοικία, παρά τις όποιες ρυθμίσεις διευκόλυνσης γίνονται από τις τράπεζες, ενώ διαγράφονται και κίνδυνοι να περιέλθουν σε ξένους ομίλους τα δάνεια αυτά... Οι νόμοι για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έδωσαν κάποια προστασία και διέξοδο σε κάποιους πολίτες, αλλά πέραν του ότι δεν μπορούν να υπαχθούν μεγάλες κατηγορίες πολιτών, νομίζω πως ήρθε ο καιρός η κεντρική εξουσία με διακομματική συναίνεση και συνεκτίμηση όλων των παραμέτρων, μετά από συζήτηση με τις διοικήσεις των τραπεζών, να βρει κάποια λύση ανακούφισης, τουλάχιστον των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, χωρίς να κλονισθεί το τραπεζικό σύστημα.
    έλος, θα πρέπει να λειτουργεί πραγματικά το κράτος και να ασκεί καθημερινή και αυστηρή εποπτεία των λεγόμενων εισπρακτικών εταιριών που με τον τρόπο λειτουργίας τους οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρατικοποιηση των τραπεζων σημερα και φυλακη οι κεντρικοι τραπεζιτες οπως Ισλανδια χαιρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή