Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Μπουρλότο!..

     Το blog χαίρεται απερίφραστα, οριζόντια, κάθετα, διαγώνια και ανάσκελα με τα οικτρά χάλια της ελληνικής οικονομίας.
     Κάνει πάρτι όταν ακούει τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις των ειδικών οικονομολόγων για την καταστροφή που επέρχεται πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στον επόμενο
χρόνο.
     Και ανοίγει σαμπάνιες ( των δύο ευρώ) όταν φαντάζεται την στιγμή της ασύντακτης χρεοκοπίας, και της κλωτσηδόν επιστροφής σε κάποιο νόμισμα, πιθανότατα στο Σελίνι της Ουγκάντας.

     Γιατί όλα αυτά;
     Για δύο λόγους
     Πρώτον, πρέπει κάποια στιγμή τούτος ο λαός να τιμωρηθεί οικτρά για τις οικτρές επιλογές του. 
     Δεν μπορεί μιά ζωή χάϊ-χούι, άντε και καλά κρασιά και με το χέρι στην τσέπη να διαλέγει για κυβερνήτη του κάθε ρεμάλι, που επειδή ήταν άχρηστος για ο,τιδήποτε άλλο τού θυμήθηκε να γίνει πολιτικός. 
     Μπορεί να μην τα φάγαμε όλοι μαζί όπως είπε το δίποδο γουρούνι,
     ..βοηθήσαμε όμως, σιγοντάραμε, κάναμε πλάτες στο φάγωμα.
     Και όταν στο τέλος πήραμε είδηση την απατεωνιά τους, αντί να τους σύρουμε στα δικαστήρια και στην φυλακή,
    ..τους ξαναφωνάξαμε για να ξανακυβερνήσουν.  Και:

     Δεύτερο και σπουδαιότερο, επειδή μόνον με ολική κατάρρευση της οικονομίας θα καταρρεύσει και το σύστημα που την μανατζάρει,
     ..και θα μπορέσουμε επί τέλους να δούμε κάποιο φώς στην άκρη του τούνελ,
     ..έστω κι αν ακόμη αυτό το τούνελ είναι τόσο μακρύ που δεν θα φτάσει η ζωή της δικιάς μας γενιάς για να το διαβούμε. Θα το διαβούν όμως τα παιδιά μας, και τα παιδιά των παιδιών μας (αν αποκτήσουν), για να βγούν σε ένα τοπίο εντελώς νέο και πιό "υγιεινό" αυτή την φορά.
     Όσο το σύστημα είναι όρθιο θα είναι γιατί αλληλοστηρίζεται απ' αυτή την εγκληματική οικονομία απανθρωπιάς και ψεύδους.
     Ας πέσει λοιπόν η μία για να καταρρεύσει μαζί και όλο το υπόλοιπο.

     Κι εμείς; Τί θα γίνουμε;
     Ε, ας θυσιαστούμε!
     Ας γίνουμε κι εμείς μιά φορά θυσία για χάρη των επερχόμενων γενεών, στ' αλήθεια αυτή τη φορά
     ..κι όχι τάχα μου-δήθεν μου και κλαψουρίζοντας για να μας λυπηθούνε.
     Τόσον καιρό καλά περάσαμε!

     Με δυό λόγια:
     Μπουρλότοοοο!.
    

2 σχόλια:

  1. να σου πω ρε μαντατοφόρε τι με θλίβει κ με απογοητεύει ταυτόχρονα περισσότερο? Η στάση των νεότερων από μένα γενεών (εγώ είμαι 45άρης) .Η ασέβεια,ο σταρχιδισμός η ιδιοτέλεια, η απάθεια κ τόσα άλλα για τα οποία είναι υπεύθυνος ο περίγυρός τους ( κ γω μαζί) μου δείχνουν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Αν πάλευαν, είχαν ιδανικά πάλι δύσκολα θα περνούσαμε αλλά κάτι θα κάναμε. Θα είχαμε μια ελπίδα. Δυστυχώς όμως έχεις δίκιο. Πρέπει να πληρώσουμε. Η φάπα έρχεται κ θ'ακουστεί σε όλους τους γνωστούς κ αγνώστους γαλαξίες. Καλό σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντώντας στο προηγούμενο σχόλιο...
    YΓ1. Η ηλικιακή ομάδα που μπορεί να αντιδράσει είναι μεταξύ 40-65.

    Οι άνω των 65 είναι ήδη συνταξιούχοι και μάλλον έχουν την άποψη ότι δεν τους αφορά η όλη υπόθεση.

    Οι κάτω των 40 δεν μπορούν να φαντασθούν τη ζωή τους χωρίς ευρώ και άρα όσοι δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα - έχουν φύγει ήδη 500.000 - υπομένουν την φτώχεια τους ως κάτι αναπόφευκτο.
    Από την ομάδα των 40-65 κάποιοι, λίγοι, όντας κοντά στους κομματικούς στρατούς ελπίζουν να ωφεληθούν ή αρκούνται στο ότι έχουν χάσει λίγα.
    Κάποιοι οι περισσότεροι με πολλά ανοίγματα και υποχρεώσεις δεν βλέπουν με καλό μάτι ...επαναστάσεις και νομίζουν "μπόρα είναι θα περάσει".
    Κάποιοι έχουν ισοπεδωθεί από την κρίση, χρεοκοπημένοι και ανήμποροι δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά (ζόμπι).
    Υπάρχουν ακόμα και μερικοί που βλέποντας μόνο τηλεόραση, απλά δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ τι έχει συμβεί. (Καμένοι πνευματικά - ουσιαστικά άχρηστοι, από υπερβολική δόση ψεύδους και λυμάτων της TV)
    Μένουν λοιπόν λίγοι που δεν είναι εγκλωβισμένοι στα κόμματα, που δεν έχουν υποχρεώσεις που δεν έχουν ισοπεδωθεί εντελώς για να μπορούν να αντιδράσουν.

    Συνεπώς μένουν λίγοι για να αντιδράσουν.... Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς την έλλειψη "κέντρου" για οργανωμένη αντίδραση τα πράγματα είναι ζοφερά. Ας "ελπίζουμε" ότι η δράση του επερχόμενου "κόφτη" να συνετίσει αρκετούς που εξακολουθούν να νομίζουν ότι η κρίση αφορά ...τους άλλους και πάψει αυτός ο κατακερματισμός των δυνάμεων.

    YΓ2. Οι επόμενες γενιές απλά θα είναι δούλοι και δεν θα το ξέρουν. Θα είναι "ελεύθεροι", αφού θα μπορούν να επιλέγουν - αν έχουν χρήματα - προϊόντα από τα ράφια των πολυκαταστημάτων.Έχουμε γίνει Γουατεμάλα και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι - βοηθούντων και της υπνωτικής επίδρασης των μέσων μαζικής εξαπάτησης - ποδηγέτησης (ΜΜΕ).

    Y.Γ.3. Η χώρα ήδη έχει παραδοθεί - προδοθεί με την συνέργεια των ντόπιων πολιτικών "κοτσαμπάσηδων", που νομίζουν ότι με τη συνεργασία τους εξασφάλισαν την ύπαρξή τους και τη βόλεψή τους...Ένα μόνο στοιχείο φτάνει για να καταλάβετε τίνος τα συμφέροντα υπηρετούν με συνέπεια: Από την αρχή της κρίσης σε τακτά διαστήματα εμφανίζονται λίστες εμβασβατούχων Ελλήνων στην αλλοδαπή και στη συνέχεια ...σιωπή. Αν προσθέσετε την διαχείριση των υποθέσεων με τις πάμπολες εξωχώριες εταιρείες σχηματίζετε την εικόνα ενός πολιτικού συστήματος που μόνο σκοπό έχει να αποκρύψει τα κλοπιμαία μιας ολιγαρχίας.(βλέπε μια παλιά αλλά περιεκτική εγγραφή:"Δημοκρατία χρέους" που μετατράπηκε σε "αποικία χρέους".
    Ακούστε τώρα μέχρι τέλους τον κ. Κασιμάτη (ομιλία του 2012! για να μην λέτε ότι δεν γνωρίζετε που πάει το πράγμα...) και θα καταλάβετε τον ...επερχόμενο κόφτη και φυσικά την ....αναμενόμενη ανάπτυξη.
    http://moulari.blogspot.gr/2016/10/blog-post_57.html
    ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή