Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η τελευταία πινελιά!..

     Το πρώτο μέλημα κάθε χούντας είναι η φίμωση κάθε αντίθετης άποψης και κάθε κριτικής.

     Έτσι στον νέο Ποινικό Κώδικα αναφέρεται πως ποινή έως 10 έτη θα περιμένει όσους ''προκαλούν με εικόνες ή μέσω του Διαδικτύου τη διάπραξη της συγκεκριμένης πράξης''.
     Όπου ''συγκεκριμένη πράξη'' είναι η προσβολή πολιτεύματος.

     Με τους συγκεκριμένους πολιτικούς που μας κυβερνούν, και που συγχέουν τον εαυτό τους με την Δημοκρατία και την κυβέρνησή τους με Πολίτευμα,
     ..είναι προφανές ότι σύμφωνα με την ερμηνεία του νόμου που θα δοθεί, όλοι όσοι γράφουν κατά της κυβέρνησης ή των τραπεζών, καλύτερα να αλλάξουν χώρα!

     Η χούντα Ψευταρά-Αυτού Χυδαιότητας ετοιμάζεται λοιπόν να βγάλει στην παρανομία και να βάλει στην φυλακή όλους εμάς όσους μέσω blogs, σχολίων, αλλά και απλών αναρτήσεων στο facebook, ασκούμε κριτική, ξεμπροστιάζουμε την κυβέρνηση πρόθυμων ανδρεικέλων.
     Και αν δεν φτάσουν αυτά θα ποινικοποιήσουν και τα ''like''!

     (Όμως: με τον νέο Ποινικό Κώδικα καταργούνται τα ισόβια για όσους έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, από δήμαρχο έως πρωθυπουργό! Και η διάταξη αυτή αφορά πολιτικούς, δημόσιους λειτουργούς και γενικότερα όποιον έχει βρεθεί σε θέση να διαχειριστεί λεφτά που προέρχονται από εγχώρια ή ευρωπαϊκά κονδύλια!)
     
     Αυτή είναι και η τελευταία πινελιά στην σύγχρονη εικόνα εκφασισμού του πολιτεύματος,
     ..που οι ίδιοι όσοι απειλούν εμάς, έχουν διενεργήσει.
     Ήταν αναμενόμενο. Μάλιστα σε κατ' ιδίαν συζητήσεις πολλοί αναρωτιόμασταν πώς και ακόμη δεν είχαν νομοθετήσει κάτι τέτοιο.
     Κάλιο αργά, όμως, παρά ποτέ!
     Με αυτή τους την πράξη δικαιολογούν απόλυτα και αιτιολογούν τους χαρακτηρισμούς ως ''δικτατορίσκους'' και ''φασίστες'' που κατά καιρούς τους έχουμε αποδώσει.

     Θα ανακαλύψουν όμως κι αυτοί, όπως και προηγούμενοι χουνταίοι, ότι η δημοκρατία δεν φιμώνεται τόσο εύκολα.
     Και προπαντός όχι μόνον με απαγορεύσεις και εκφοβισμούς.
     Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν και βία. Και αν κρίνουμε απ' τον βίο και πολιτεία τους, θα χρησιμοποιήσουν. Κι αυτό θα είναι το ολέθριο λάθος τους!

     ''Απολείπειν ο θεός Αντώνιον'' (Κ.Π.Καβάφης, 1911)
    

1 σχόλιο: