Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δράση και Αντίδραση: παγκόσμιος νόμος της Φυσικής

     Ρωτούσε χθες ο δημοσιογράφος τον πολιτικό.
     Παρένθεση: ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος από τους πιό συστημικούς, τους πιό προβοκάτορες, τους πιό σοβαροφανείς, καθόταν σαν τον βούδα με την γραβάτα-σύμβολο της σοβαροφάνειάς του να κρέμεται κάτω απ' τους γεννητικούς του αδένες, έτοιμη να γυρίσει προς τα πίσω σε ρόλο πάνας-βρακάκι σε περίπτωση σοβαρής ακράτειας, και μ' εκείνο το ύφος: ''ας ακούσουμε και την μ@λακία σας!''
     Ρωτούσε λοιπόν ο δημοσιογράφος τον πολιτικό: ''..κι αν δεχτούμε την ύπαρξη αυτής της μνημονιακής βίας όπως λέτε, αυτό δικαιολογεί την βία της άλλης πλευράς;''
     Για να πάρει την πολύ σωστή απάντηση:  ''δεν ξέρω αν την δικαιολογεί, πάντως βέβαιο είναι ότι την προκαλεί!''.
     Κατάλαβες γελοίε σοβαροφανή δημοσιογράφε;  Δεν φταίει ο εμετός που κάνω στα μούτρα σου όταν σε βλέπω, φταίει η φάτσα σου που μου τον προκαλεί!
     Καταδίκασε πρώτα εσύ την συστημική και τηλεοπτική βία που μου επιβάλλεις, άρε την, και μετά έλα να καταδικάσω ό,τι θέλεις!
     Καταδίκασε εσύ την γενεσιουργό βία για να καταδικάσω εγώ την παραγόμενη.
     Όλα τ' άλλα είναι για να προβοκάρεις τον πολιτικό και να δημιουργήσεις εντυπώσεις στους ακροατές-τηλεθεατές.
     Εντυπώσεις που μάταια προσπαθείς να δημιουργήσεις παρά την γραβάτα σου!  Ο κόσμος, σας ξέρει ήδη, σας δείχνει με το δάχτυλο.
     Και φοβάμαι πως όταν θάρθει η δυστυχής εκείνη ώρα της πραγματικής βίας, βίας που εσείς θα έχετε προκαλέσει, δεν θα σου φτάνουν δέκα γραβάτες-πάνες βρακάκια για να κρατηθείς στεγνός..
     Και αν είναι παγκόσμιος νόμος της Φυσικής ότι η δράση γεννά αντίδραση, εξίσου παγκόσμιος νόμος της Ηθικής είναι ότι η βία γεννά βία.
     Κι όπως λέει ο τραγουδοποιός:
     ''.. κι όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει..''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου