Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Όπερα Μπούφα

     Σε δύο μέρες ξανάρχονται οι τροϊκανοί επίτροποι-κομισάριοι.
     Απλοί υπάλληλοι της τρόϊκας, αφεντικά όμως για τον εδώ κατά φαντασία πρωθυπουργό και τους συγκυβερνήτες.
     Όλοι μαζί θα ξαναπαρουσιάσουν το ένα και μοναδικό χιλιοπαιγμένο και κακοπαιγμένο έργο που ξέρουν: την όπερα μπούφα ''Ναι, σε όλα!''.
     Θα μπαινοβγαίνουν σε υπουργεία με ύφος περισπούδαστο.
     Σκυλιά και ομολογιούχοι θα τους προγκάνε, τα μικρόφωνα των μέσων μαζικής εξαπάτησης θα κάνουν πάρτυ απ' έξω: ''κρίσιμες ώρες'', ''εμπλοκή παρουσιάστηκε'', ''η τρόϊκα αποχώρησε'', ''αλλά θα ξανάρθει αύριο'', και όλες οι γνωστές ατάκες-μπαρούφες ταιριαστές σε μιά τέτοια όπερα.
     Υπουργοί θα λένε μισόλογα: ''ζητούν και την Ακρόπολη για εμπορικό κέντρο, αλλά εμείς δίνουμε μόνον την Πνύκα!'', ''θα βρεθούν ισοδύναμα οι Στύλες του Ολυμπίου Διός'', και θα αισθάνονται αντιστασιακοί.
     Τα κοράκια κι οι παπαγάλοι της ενημέρωσης θα κρώζουν: ''δεν αντέχει ο λαός άλλα μέτρα, κρά, αλλά είναι απαραίτητα, κράαα'',  ''κρα, κρα, κακό αλλά αναγκαίο'', ''κρααααα, είδατε τί πάθανε στην Κύπρο; κρααααα'', και θα υπερίπτανται των πτωμάτων οικονομίας και πολιτών.
     Η τρόϊκα εσωτερικού θα μπαινοβγαίνει στου Μαξίμου.
     Ο χοντρός με το λιπαρό μυαλό θα εκτοξεύει απειλές συμπαράστασης του λαού μαζί με σάλια, και θα αισθάνεται μελλοντικός πρωθυπουργός.
     Ο ξεκούτης της εξουσίας θα βάζει και θα βγάζει ''κόκκινες γραμμές'': ''εγώ θα διαφωνήσω για τα  νέα μέτρα, μέχρι να πώ ναί'' και ''έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές, κι όποιος τις περάσει...τις πέρασε!'', και θα αισθάνεται Τσε Γκεβάρα.
     Ο δε ''πρωθυπουργός'', αχ αυτός ο ''πρωθυπουργός''!  Τί ηθοποιάρα!  Μέσα στο Μαξίμου θα ακούει ευθυτενής τις ''συμβουλές'' των γκαουλάϊτερ, και απέξω, μπροστά στα μικρόφωνα θα γέρνει 30 μοίρες μαγκιά: ''διαπραγματευόμαστε σκληρά!'', και θα αισθάνεται πρωθυπουργός.
     Κι ο υπουργός οικονομικών θα λέει: ''βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την συμφωνία'', ''δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τις επόμενες δέκα μέρες!'', και δεν θα αισθάνεται τίποτα.
     Και στο φινάλε όλοι μαζί θα φωνάξουν ''Ναι Σε Όλα!'', και η αυλαία θα πέσει.
     Άλλη μιά αυλαία για την όπερα-σαχλαμάρα που μας έχουν παίξει τόσες φορές.
     Με μιά διαφορά. Κάτι τους διαφεύγει:
     Η αυλαία γι αυτούς έχει πέσει ήδη και οριστικά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου