Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Όχι, στον ακήρυχτο εμφύλιο..

     Είναι θλιβερό. Πολύ θλιβερό. Να βλέπεις ότι υπάρχουν ακόμα έλληνες, πολίτες αυτής της χώρας, χειροκροτητές των ανδρείκελων που μας κυβερνούν.
     Και δεν εξηγείται. Δεν μπορείς να υποθέσεις ότι όλοι αυτοί που ακόμα υπερασπίζονται  κυβέρνηση και κατ' επέκταση μνημόνια και ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, είναι όλοι ωφελημένοι. Δεν ανήκουν στην νομενκλατούρα, στενότερη ή ευρύτερη των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. Ούτε είναι όλοι τα λαμόγια, οι ''επιτήδειοι'' που ξέρουμε. Είναι οι περισσότεροι από αυτούς άνθρωποι που τους έχει αγγίξει βίαια η κρίση σαν όλους τους άλλους. Άρα;
     Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους βαθειά συντηρητικούς, με φόβο για ο,τιδήποτε καινούργιο, με φοβίες προσωπικές και κοινωνικές, με περιορισμένη νοητική ευελιξία ανεξάρτητα από την μόρφωση ή την κοινωνική τους θέση.
     Συντηρητικοί όχι με την πολιτική έννοια που έχουμε συνηθίσει, αλλά με την έννοια του δύσκαμπτου νού, αυτού που αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια αλλαγής και εξερεύνησης νέων δυνατοτήτων. Αυτοί που αν ζούσαν στον μεσαίωνα άνετα θα μπορούσαν να καταδικάσουν στην φωτιά όποιον πίστευε ότι η γη δεν είναι το κέντρο του κόσμου, κι ότι η ίδια περιστρέφεται γύρω απ' τον ήλιο.
     Είναι αυτοί που σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας πάντα ήταν τα βαρίδια, οι δυνάμεις της αδράνειας που καθυστερούσαν την πρόοδο, την εξέλιξη. Και είναι αυτοί που πάντα τρέχουν να επωφεληθούν πρώτοι από τα οφέλη των αλλαγών, όταν αυτές επικρατήσουν.
     Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτούς πλέον. Είναι μάταιος κόπος. Και είναι και επικίνδυνο. Διότι θα τους ταυτίσουμε μέσα μας με αυτούς που καταστρέφουν την χώρα, και δεν πρέπει. Θα είναι ένας οιονεί εμφύλιος πόλεμος, που θα σοβεί μέσα μας, στις ψυχές μας, ακήρυχτος αλλά το ίδιο καταστροφικός.
     Ας τους αφήσουμε πίσω στους φόβους και τις φοβίες τους, και ας προχωρήσουμε οι υπόλοιποι σε αυτό που είναι σωστό για όλους: Την αντίσταση και την πάση θυσία απαλλαγή από τα μνημόνια και τους πολιτικούς-μαριονέτες που τα εφαρμόζουν.
     Δεν θα μας οδηγήσουν έντεχνα σε εμφύλιο.
     Θα προχωρήσουμε όσοι μπορούμε, για όλους, ακόμα και για εκείνους που αντιδρούν.
     Θα αντισταθούμε μέχρι να ξαναπάρουμε στα δικά μας χέρια την χώρα μας.
     Και θα την ξαναφτιάξουμε απ' την αρχή. Και καλύτερη.
     Για όλους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου