Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Μας ενώνουν πολλά..

     Θέλω να επισημάνω σήμερα αυτό που πάνω στον θυμό μας για τους ξεπουλημένους που μας κυβερνούν, μας διαφεύγει:
     Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε μαζί. 
     Όσοι από εμάς δεν πιστεύουν στην πολιτική των μνημονίων και στο δόγμα ''πάση θυσία στο ευρώ'', οφείλουμε να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε μαζί.
     Εφ' όσον έχουμε κατανοήσει ότι δεν ζούμε πιά σε ελεύθερο κράτος, ότι ζούμε σε μία αποικία όπου παράγεται ξένο δίκαιο και μας κυβερνούν μαριονέτες, έχουμε υποχρέωση να θεωρήσουμε σπουδαιότερη απ' όλα την αντιμνημονιακή μας δράση και διαλεκτική, και να αποσύρουμε τις κομματικές μας ταυτότητες.
     Δεν λέω να τις καταργήσουμε. Λέω να τις βάλουμε στην τσέπη, και ν' αφήσουμε επάνω στο τραπέζι του μεταξύ μας διαλόγου, το μείζον που μας ενώνει: την απελευθέρωση της χώρας από την οιονεί κατοχή που βρίσκεται.
     Προέχει να ξαναβρεθεί το κράτος σε κανονική δημοκρατική λειτουργία, απαλλαγμένο από ξένες παρεμβάσεις.
     Προέχει να ξαναβρεθεί μέλλον για τον λαό μας, έστω και δύσκολο. Αλλά ένα μέλλον που θα είναι δικό μας, όχι υποταγμένο, όχι ξεπουλημένο.
     Όλοι μαζί πρέπει να βρεθούμε για να αντιμετωπίσουμε την βία που έρχεται. Δυστυχώς όσα έχουμε δεί ως τώρα είναι η εμπροσθοφυλακή. Θα ακολουθήσουν μέρες ζοφερές και μαύρες και αν δεν είμαστε ενωμένοι όλοι αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, ανεξάρτητοι, αλλά όλοι μαζί οι αντιμνημονιακοί  δεν θα έχουμε καμία ελπίδα.
     Από το μικρό αυτό βήμα, με την μικρή μου φωνή κάνω έκκληση σε όλους τους έλληνες που σκέφτονται τα μνημόνια ως κατάρα και καταστροφή της χώρας, να ενωθούμε όλοι μαζί, να απαιτήσουμε από τα κόμματα με αντιμνημονιακή γραμμή να ενωθούν σε έναν κοινό αγώνα, κατά της ξένης κατοχής και καταλήστευσης του κοινού μας πλούτου.
     Ας αλλάξουμε εκείνο το κατάπτυστο ''πάση θυσία ευρώ'', και ας το κάνουμε:
     Πάση θυσία έξω απ' τα μνημόνια..


     Υ.Γ.   Η κρατική και μνημονιακή βία μέρα την μέρα κορυφώνεται: Χθες δύο παλληκάρια βρέθηκαν νεκρά, κι άλλα τρία σε κώμα από χρήση αυτοσχέδιας θέρμανσης (μαγκάλι). Δεν είχαν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο. Τα νιάτα μας! Τα παιδιά μας χαμένα στον βωμό των μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου