Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Παράνομη και Καταχρηστική Είναι Η Κυβέρνηση..

     Αυτό πιά, που κάθε κυβέρνηση, κάθε φορά που δεν την συμφέρει μιά απεργία προσφεύγει στην δικαιοσύνη να την κηρύξει  ''παράνομη και καταχρηστική'', έχει καταντήσει γελοίο.
     Να μου πείτε και ποιά απεργία συμφέρει την κυβέρνηση; Σωστό κι αυτό.
     Η άλλη μου απορία στρέφεται προς την Δικαιοσύνη: Γιατί όλες οι απεργίες, μα όλες, όταν προσφεύγουν οι κυβερνήσεις βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές; Είναι αυτό ένδειξη ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης; 
     Κι αν έχουν δίκιο, τότε ας καταργήσουμε τις απεργίες. Ας τις κηρύξουμε εκ των προτέρων παράνομες να ξεμπερδεύουμε μιά κι έξω. Αλλά όχι. Πρέπει και σ' αυτό το θέμα να προσποιούμαστε τους δημοκράτες. Τάχα μου είμαστε υπέρ των ''δικαιωμάτων'' των εργαζομένων, αλλά άμα σφίξουν τα γάλατα πάμε στα δικαστήρια. Μπας και αφήσουμε κανέναν θεσμό και καμία λειτουργία της Δημοκρατίας χωρίς να την μαγαρίσουμε. Τέτοιος εφαρμοσμένος φασισμός!
     Εν πάση περιπτώσει οι απεργίες σκοπό έχουν να πιέσουν τις κυβερνήσεις προς κάποιον σκοπό. Και για να υπάρξει πίεση, η κάθε απεργία θα πρέπει να προκαλεί κάποια μικρή ή μεγάλη κοινωνική δυσλειτουργία. Αυτό είναι αναμενόμενο και γίνεται τις περισσότερες φορές κατανοητό και ανεκτό απ' τις υπόλοιπες τάξεις των εργαζομένων.
     Όσες φορές αυτή η κοινωνική δυσλειτουργία περνάει τα όρια λόγω της χρονικής επιμήκυνσής της, οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην ανένδοτη και ιταμή στάση της κάθε κυβέρνησης. Δεν λέμε ότι πρέπει να υποκύπτει στα αιτήματα κάθε συνδικάτου που απεργεί, αλλά είναι υποχρεωμένη να συζητά, και να αναζητεί συμβιβαστικές λύσεις. Αλλοιώς είναι η ίδια παράνομη και καταχρηστική.
     Και ειδικά στην περίπτωση της παρούσας κυβέρνησης, η οποία δεν έχει ούτε ηθική νομιμοποίηση, αλλά ούτε καν τυπική αφού η όποια ''πλειοψηφία'' της βασίζεται σε αρπαγή ψήφων μέσω ψεύτικων προεκλογικών εξαγγελιών και ''δεσμέύσεων'', η παρανομία της ίδιας της κυβέρνησης είναι προφανής.
     Ας αφήσουν λοιπόν τα παχειά λόγια περί ''περιφρούρησης της ομαλής λειτουργίας(!) του κοινωνικού συνόλου'', κι ας σκύψουν στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.
     Αλλά ξέχασα.
     Δεν βρίσκονται σ' αυτήν την θέση γι αυτόν τον λόγο.
     Βρίσκονται για να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα των τοκογλύφων-δανειστών απέναντι στον ''τεμπέλη και αφερέγγυο'' ελληνικό λαό!
     Ξεχνάνε όμως ότι εκτός απ' την θεσμική Δικαιοσύνη, υπάρχει και η δικαιοσύνη του λαϊκού αισθήματος. Εκεί όλοι αυτοί είναι ήδη παράνομοι και καταδικασμένοι.
     Μένει μόνον να τιμωρηθούν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου