Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ποιός θα μπεί μπροστά;

     Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πρόβλημα. Όχι πρόβλημα κατανόησης, αλλά πρόβλημα αντιμετώπισης.
     Εξηγούμαι: Πιστεύω ότι η συντριπτική πιά πλειοψηφία των πολιτών έχει καταλάβει προς τα πού βαδίζουμε. Στον γκρεμό. Έχει καταλάβει επίσης ότι όλες αυτές οι προβλέψεις περί ανάκαμψης, τελευταίων μέτρων, κλπ, είναι προπέτασμα καπνού για να αποκρυβεί η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η εξαθλίωση του μέσου έλληνα είναι προ των πυλών. Ήδη η νέα έκθεση του ΔΝΤ μιλάει για αδυναμία του προγράμματος σωτηρίας, αν δεν υπάρξουν ''νέα'' μέτρα, ''κουρέματα'' και πολλά άλλα.
     Τα πτωματοφάγα όρνεα έχουν ήδη μαζευτεί πάνω από τον ουρανό της Ελλάδας μας, ενώ οι πολιτικοί μας σπεύδουν να προφυλάξουν το δικό τους τομάρι, φίλων και αντιπάλων αδιάφορο, όλοι ανήκουν στην ίδια καμόρα.
     Δεν υπάρχει λύση και σωτηρία που μπορεί να προέλθει απ' αυτούς. Η μόνη αντιμετώπιση είναι η ενεργοποίηση της Ακροτελεύτιας διάταξης του άρθρου 120 του Συντάγματος. Πρέπει να επέμβει ο λαός, οι πολίτες. Όμως:
     Όμως σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας που εκπορεύεται από το ''επίσημο'' υποτίθεται κράτος, ο πολίτης διστάζει, φοβάται να προχωρήσει. Αισθάνεται μόνος και απροστάτευτος. Και είναι.
     Και εδώ είναι που πρέπει να μπεί στην διαδικασία της λύσης του προβλήματος μία σπουδαία παράμετρος: ο πνευματικός κόσμος της χώρας. 
     Η φυσική ηγεσία ενός λαού δεν είναι ούτε οι πολιτικοί ούτε οι στρατιωτικοί. Είναι οι πνευματικοί άνθρωποι. Αυτοί ηγούνται της συλλογικής συνείδησης ενός λαού, αυτοί μπορούν ξεσηκώσουν τον κόσμο, αυτοί και να τον προστατεύσουν βάζοντας μπροστά σαν ασπίδα το δικό τους κύρος και προσωπικότητα.
    Ζήτημα ζωής και θανάτου λοιπόν η δραστική ενεργοποίηση του πνευματικού κόσμου της χώρας, είτε βρίσκεται εντός είτε εκτός συνόρων.
     Όσοι από τους ανθρώπους του πνεύματος έχουν ακόμα μείνει αλώβητοι από την ''σοσιαλιστική'' λαίλαπα της προηγούμενης τριακονταετίας, ας δώσουν το παρόν. Ας δικαιολογήσουν την αγάπη και τον σεβασμό του λαού προς το πρόσωπό τους. Ας αρνηθούν την προσωπική τους ευημερία και ασφάλεια προς χάρη του συνόλου. Κι ας δοξαστούν κι άλλο.
     Έτσι κι αλλοιώς για τους σύγχρονους ''νενέκους'' θα στηθούν αναθέματα και θα τους ''μαυρίσει'' η ίδια η Ιστορία.
     Ας γίνουν οι πνευματικοί μας άνθρωποι, η λύση, η σωτηρία και οι ευεργέτες της χώρας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου