Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Φαύλος Κύκλος

     Κανένας κύκλος φυσικά δεν μπορεί να είναι φαύλος. Φαύλοι είναι αυτοί που τους δημιουργούν. π.χ.:
     Έρχεται η κυβέρνηση, βάζει κάτω τα μολύβια της και λέει: τόσο θα εισπράξω από κείνο το χαράτσι, τόσο από τ' άλλο, τόσο απ' την εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης, τόσο απ' τα τέλη κυκλοφορίας, τόσο απ' τις έκτακτες εισφορές, τόσο από τις άτακτες, τόσο από την φορολογία εισοδήματος, μαζεύω άρα τόσα δις. Κρατάω εγώ το ένα εικοστό, πάρτε και σεις κύριοι δανειστές τα υπόλοιπα να χαίρεστε.
     Αμ δέ! Τόσα νομίζουν ότι θα εισπράξουν. Αν εισπράξουν το ένα τρίτο φτύστε με στη μούρη! Απλούστατα διότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Και ξενοδόχος εδώ είναι οι πολίτες που λόγω δραματικής μείωσης των εισοδημάτων τους δεν μπορούν, ακόμα κι αν θέλουν να πληρώσουν όλα τα παραπάνω, που αυξάνονται συνεχώς.
     Τους δανειστές όμως δεν τους νοιάζει πλέον. Έχουν ήδη πάρει υπογραφές του τρίο-συμφορά ότι ''εμείς τόσα θα παίρνουμε τον χρόνο και κόψτε τον σβέρκο σας. Αν δεν τα μαζέψετε θα μπουν αυτομάτως νέα μέτρα όπως έχετε υπογράψει. Κορόϊδα!''
     Πού έγκειται τώρα η φαυλότητα που δημιουργεί αυτόν τον κύκλο θανάτου; Στο ότι η κυβέρνηση όλα αυτά τα ξέρει αλλά τα αγνοεί. Για τους κυβερνώντες-παλιάνθρωπους οι πολίτες είναι μόνον λογιστικές εγγραφές. Νούμερα.  Σου λέει ''να φαινόμαστε εμείς εντάξει στους τοκογλύφους και άσε τον κοσμάκη να καταχρεώνεται στο κράτος. Στο τέλος θα έρθουν οι δανειστές, θα τους πάρουν σπίτια και περιουσίες (αφού υπογράψαμε ότι οι δανειακές συμβάσεις υπόκεινται στο αγγλικό δίκαιο), κι εμείς θα κάνουμε και ότι στενοχωριόμαστε από πάνω!
     Τέτοια αλητεία. Πολιτική και ανθρώπινη. Δυστυχώς, το έχουμε ξαναπεί, έχουμε να κάνουμε με πολτιτικούς απατεώνες πρώτου μεγέθους.
     Οδηγούν την κοινωνία σε έναν φαύλο κύκλο που οδηγεί είτε στα δεσμά (σκλαβιά), είτε στο αίμα (εξέγερση). Και τα δύο είναι συμφορά. Έτσι όπως το χειρίζονται όμως δεν υπάρχει τρίτη εκδοχή.
     Σύντομα θα κληθεί (εκ των πραγμάτων) ο κόσμος να διαλέξει..


     Υ.Γ. Σήμερα είναι του αγίου Αντωνίου. Θα μπορούσαμε να ευχηθούμε ''χρόνια πολλά'' στον
            ''πρωθυπουργό'', με την προϋπόθεση να τα περάσει σπίτι του..                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου