Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

2059+3 λόγοι αντίδρασης

     Φοβάμαι ότι δεν είναι 2062 λόγοι (όσα τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ), ούτε καν 54000 λόγοι (όσα τα ονόματα της προεκλογικής λίστας Λιχτενστάϊν), ούτε και χιλιάδες χιλιάδων ακόμη λόγοι, όσοι δηλαδή οι λογαριασμοί ελλήνων στους διάφορους ''φορολογικούς παράδεισους'' ανά τον κόσμο.
     Αυτοί όλοι οι λόγοι έχουν να κάνουν με τις απατεωνιές, τις ρεμούλες, τις κάθε είδους απιστίες κατά του κράτους, παραβάσεις και υπερβάσεις καθήκοντος, που έγιναν τα τελευταία τριάντα και παραπάνω χρόνια από το πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας. Και δεν αρκούν.
     Ένας όμως λόγος, ένας μόνον, φτάνει και περισσεύει. Κι αυτός είναι η κοροϊδία. Ότι μας κοροϊδεύουν ασύστολα, μας θεωρούν εντελώς στερούμενους νού, και νομίζουν ότι θολώνοντας διαρκώς τα νερά και διαστρεβλώνοντας αλήθειες και στόχους μας αποκοιμίζουν.
     Η πλάνη τους όμως είναι μεγάλη. Απλώς τους παρακολουθούμε, θέλουμε να δούμε ως πού έχουν σκοπό να το φτάσουν, και άν σκοπεύουν να σταματήσουν πριν να είναι αργά για όλους.
     Δεν θα σταματήσουν όμως. Και γι αυτό σύντομα, πιστεύω μέσα στην χρονιά που μόλις μπήκε, θα δουν εικόνες σαν αυτή της φωτογραφίας, πολλαπλασιασμένες επί εκατομμύρια φορές.
     Έτσι κι αλλοιώς ήδη είναι αργά για μας.
     Τότε θα είναι αργά και για κείνους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου