Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η Νονά

     Ποιός Νονός και ποιά οικογένεια Κορλεόνε; Ξεπερασμένα πράγματα.
     Εδώ μιλάμε για την οικογένεια Απατεώνε!  Ό,τι πιό κοντά στην θρυλική καμόρρα εμφανίστηκε στην Ελλάδα από την σύστασή της σε κράτος μετά την μεγάλη Επανάσταση.
     Από πού να αρχίσει κανείς; Από τον παππού τον αριστεροφάγο, συνιδρυτή σοφρωνιστικών νήσων; Που εκ των υστέρων και με την κατάλληλη προπαγάνδα ανακυρήχθηκε ''ο Ηλικιωμένος της Δημοκρατίας''; Από τον πατέρα που υπήρξε η επιτομή του λαϊκισμού, της διαφθοράς, της πολιτικής ανηθικότητας; Από τον υιό-συνεχιστή της πατρικής παράδοσης και τελικό νεκροθάφτη της χώρας; Ή από τους υπόλοιπους γιούς-επιχειρηματίες-πνευματικούς (μη χέσω) ανθρώπους, που χωρίς ηθικούς φραγμούς κονομήσανε και κονομάνε επειδή και μόνον φέρουν το ένδοξο όνομα της οικογένειας Απατεώνε;
     Αλλά όχι κυρίες και κύριοι. Ούτε αυτά λένε σπουδαία πράγματα. Διότι τώρα, σε παγκόσμια πρεμιέρα, πρωτοπόρος όπως πάντα η οικογένεια Απατεώνε, παρουσιάζει την ''Νονά''. Ζήτωωωω!
Αυτό που όλοι περιμέναμε! Η μαμά-Νονά που ενώνει και εμπνέει την οικογένεια είναι εδώ! Δηλαδή πάντα ήτανε, αλλά φρόντιζαν όλοι να μην γίνεται φανερός ο ρόλος της.
     Τώρα όμως που κλείνει το μαγαζί που άνοιξε ο μπαμπάς-τυχοδιώκτης, και η οικογένεια Απατεώνε μαζεύει τα κέρδη τόσων χρόνων, επόμενο είναι το βάρος της διαφύλαξης τους, διότι έρχονται και δύσκολες εποχές, να πέφτει στους γεροντικούς ώμους της .
     Η οικογένεια βέβαια θα κάνει τα πάντα για να την ξανακρύψει, να την διαφυλάξει ως ''χρυσή καβάτζα'' για τα δύσκολα που έρχονται. Εμείς όμως ξέρουμε αυτό που πάντα υποπτευόμασταν: Η οικογένεια Απατεώνε έχει συνέχεια, έχει δεσμούς όχι μόνον αίματος αλλά και ψέμματος και ''αρπαχτής''.
     Έχει Νονά..

     Υ.Γ. Τώρα που το σκέφτομαι, μήπως να την ανακηρύξουμε  '' Γριά της Δημοκρατίας '';

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου