Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τα στρουμφάκια

     Όποιον βουλευτή της κυβέρνησης να ρωτήσεις γιατί προτίθεται να ψηφίσει τα μέτρα, θα σου απαντήσει ότι το κάνει με ''την θηλιά στον λαιμό'' για να μην χάσουμε την δόση των 31,5 δις ευρώ.
     Κι όταν του πείς, μα καλέ μου άνθρωπε τα 23 δις θα πάνε στις τράπεζες και τα υπόλοιπα στους δανειστές για κάποιες δόσεις, σου απαντούν ότι πρέπει να ενισχυθούν οι τράπεζες γιατί κι αυτές  στηρίζουν την πραγματική οικονομία.
     Κι όταν πάλι τους ξαναρωτάς, και πώς εξασφαλίζετε ότι τα λεφτά αυτά θα φτάσουν στην πραγματική οικονομία μέσω στήριξης επιχειρήσεων, δανείων, ή έστω μέσω ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων δόσεων στεγαστικών και άλλων δανείων με μείωση του ποσού των δόσεων, πώς θα υποχρεώσετε τίς τράπεζες να κάνουν αυτά; μούγκα! Άκρα του τάφου σιωπή!
     Κι εκεί πιά τα παίρνεις στο κρανίο και τους λές ότι είναι στρουμφάκια, μικρά μπλέ παπαγαλάκια,
που παπαγαλίζουν ό,τι τους έχουν πεί να λένε, χωρίς τσίπα, χωρίς φιλότιμο, χωρίς αξιοπρέπεια, που θεωρούν ότι χρωστάνε μόνον στον πρόεδρο του κόμματός τους που κρατάει τον πέλεκυ της διαγραφής τους, και τίποτα στον κόσμο που τους στήριξε για να φτάσουν εκεί που είναι, και που είναι η μόνη και πραγματική τους δύναμη.
     Έχουμε επικεντρωθεί όλοι στα πρόσωπα τριών-τεσσάρων ''αρχηγών'', και μας διαφεύγει η σήψη,
η ανικανότητα, ο αμοραλισμός, η ιταμότητα, των ''αποκάτω'', των μικρών, που αυτοί όμως  καθαρά καθαρότατα, για λόγους προσωπικού συμφέροντος,ιδιοτελώς και ενσυνείδητα, σπρώχνουν με την ψήφο τους έναν ολόκληρο λαό στην απελπισία και την εξαθλίωση.
     Και τούτοι εδώ είναι τρις χειρότεροι απ' τους αρχηγούς τους. Γιατί ενώ εκείνοι απολαμβάνουν τουλάχιστον ως ανταμοιβή, υψηλά αξιώματα και εξουσίες και υψηλότατες απολαβές ,μίζες, δικαιώματα και οφέλη, αυτοί αρκούνται με ψίχουλα και κόκκαλα που πέφτουν απ' το τραπέζι των ''μεγάλων''. Πουλάνε την ψυχή τους και τον λαό στον διάβολο, αντί πινακίου φακής.
     Και αν οι τρείς- τέσσερεις ''μεγάλοι'' είναι κλόουν, οι υπόλοιποι είναι στρουμφάκια! Κι εμείς;
     Εμείς; Την στρουμφίσαμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου